Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Süreyya'ya inanmadılar - Gündem Haberleri

        Atletizm Federasyonu, "sakatım" diyen ve ulaşmak için Almanya’ya gönderdiği yetkililerinin bile izine rastlayamadığı Süreyya Ayhan’ı Hürriyet, Heidelberg’de buldu. Federasyon, milli atletten doktor raporu istedi.

        ATLETİZM Federasyonu’nun "sakatım" diyen ve izini bulabilmek için Almanya’ya gönderdiği yöneticilerinin bile ulaşamadığı milli atlet Süreyya Ayhan Kop’u Hürriyet buldu. Osaka’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na yönelik çalışmaları sırasında lifi kopan dünya rekortmeni atlet, hazırlandığı Heidelberg kentinde tedavi olurken objektiflerimize yakalandı.

        Süreyya Ayhan ile antrenörü ve eşi Yücel Kop, fotoğraflarının çekilmesine anlaşılmaz şekilde tepki koydu. Gergin ve moralsiz olduğu gözlenen milli sporcunun sol baldırında sargı bandı olduğu görüldü. Günlerdir federasyondan ve basından köşe bucak kaçan Kop çifti, yönelttiğimiz sorulara, "Tedavi saatimiz geldi" diyerek konuşmak istemediklerini söyledi.

        Heidelberg’de Olimpiyat Sporcu Sağlık Merkezi’nde (Olympiastützupunk) tedavi gören Ayhan, 5 haftalık sıkı bir tedavi programına alındı. Atletimiz, Fizyoterapist Dr.Joachim Jost, ortopedi doktorları Dr.Clarias ve Dr.Schmitt tarafından haftanın 4 günü sıkı bir şekilde tedavi edilirken, milli atletin Dünya Şampiyonası’na katılıp katılmayacağı tedavi sonucunda belirlenecek.

        24 bin 630 dolar

        Atletizm Federasyonu yetkililerinin Almanya’da kendilerini bulamadıkları şeklindeki haberlere sinirlenen antrenör Yücel Kop, "Bu konuda da konuşmak istemiyorum. Lütfen bizi rahat bırakın. Süreyya’nın durumu ile ilgili doktorumuz gerekli açıklamayı yapıyor ve yapacaktır" dedi.

        Süreyya Ayhan için 24 bin 630 dolar kamp ücreti ödeyen federasyonda, başkan Mehmet Terzi, "Yönetim kurulunda Süreyya’nın Milli Takım’dan çekilmesi dahil her konuyu görüşeceğiz. Gerektiği taktirde disiplin kuruluna bile verebiliriz. Doktordan gelecek raporu bekliyoruz" diye konuştu.

        (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ