Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde gerçekleştirdiği test sürüşü ve incelemelerin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün köprüde yaptığı ilk test sürüşünde 350 kilometre hıza ulaştığını belirterek, tahmin ettiği gibi rüzgarın kendisini zorladığını söyledi.
Rüzgarın şiddetinin yüksek seviyede olduğunu dile getiren Sofuoğlu, "Rüzgarın yönü çok önemli. Yaptığım denemede beni en çok zorlayan rüzgarın yandan gelmesi. Yüksek hıza çıktığım zaman yandan gelen rüzgar motoru aşırı derecede uçuracak hissi veriyor. O yüzden iki şansım var, rüzgarın motorun ya önünden ya da arkadan esmesi lazım." diye konuştu.
Açılışa kadar olan süreyi köprüde geçireceğini, çünkü hava akımına göre yapması gereken birkaç test daha olduğunu belirten Sofuoğlu, "Çıkıp, ezbere bir rekor denemesi yapmayacağım. Motosikletimde de bazı değişiklikler yapıyorum. İkinci denememde tahmin ediyorum 400'e çok daha yaklaşacağım ama her şeyden önce önümüzdeki 3 günü orada geçirip, en iyi rüzgarı yakalamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.
"BÜTÜN HAZIRLIKLARIMI TAMAMLADIM"
Osmangazi Köprüsü'nde yapacağı rekor denemesinin bir ilk olmadığını, daha önce de farklı denemeler yaptığına dikkati çeken Kenan Sofuoğlu, şöyle devam etti:
"Şu an motorla, lastik ve yakıt durumuyla alakalı her şeyi çözmüş durumdayım. Hemen hemen her şey hazır. Artık bir iki gün kaldı. Bütün hazırlıklarımı tamamladım. Rüzgar biraz şans işi, inşallah iyi denk gelirse 400 kilometre hıza ulaşabileceğimi tahmin ediyorum. Önümüzdeki 3 günü tamamen köprüde geçireceğim, çünkü rüzgarın en iyi denk geldiği anda bunu deneyeceğim. İnşallah bir şekilde denk getirebiliriz."
Sofuoğlu, 400 kilometre hızın defalarca denenecek bir şey olmadığına işaret ederek, "Daha önce 390'lara çıktığımda çok rahattı. Burada biraz denemeler yaptım, 300'ün üzerine çıkabiliyorum ama yukarılara çıktığım zaman zorlanmaya başlıyorum. Onun için son birkaç günü orada geçirip, en iyi zamanı yakalayıp 400 kilometre hıza ulaşacağım. İnşallah bu, Cumhurbaşkanımızın olduğu programa denk gelir" ifadelerini kullandı.
Köprüdeki görevli mühendislerin de rüzgar ve diğer konularda kendisine çok yardımcı olduklarını ifade eden Sofuoğlu, mühendislerin, gelecek birkaç gün içinde rüzgarın yön değiştireceğini düşündüklerini kaydetti.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.