Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Bu kez olacak! - Olimpiyat Haberleri

        HTSPOR

        Dünya çapında çok sayıda önemli organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Türkiye için olimpiyat rüyası bir kez daha başladı. 2000, 2004, 2008 ve 2012 oyunlarını düzenlemek için aday olan ancak hayal kırıklığı yaşayan İstanbul, 2020 için ‘Varım’ derken, yeni bir heyecan da start almış oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Olimpiyat meşalesi en çok İstanbul’a yakışır. 3 kıtayı birleştiren bu eşsiz şehirde tarih yazılacaktır” sözleriyle birlikte Roma, Madrid, Tokyo ve İstanbul arasındaki ‘ev sahipligi’ yarışı başladı. Adaylık süreci spor camiasını da harekete geçirdi. Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğu yaşatmış 4 sporcumuz da adaylık yarışını değerlendirdi. Naim Süleymanoğu, Halil Mutlu, Ahmet Ayık ve Mehmet Akif Pirim, Türkiye’nin olimpiyat meşalesini hakkıyla taşıyacağı konusun ortak görüşte buluştu.

        ÇOK MESAFE ALDIK

        Türkiye, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından maalesef hiç bir zaman olimpiyatları düzenlemek için uygun görülmedi. Ancak şimdi bu konuda geçmiş yıllara oranla büyük mesafe kat ettik. İstanbul artık olimpiyatları düzenleyebilecek güçte. Türkiye’de artık spor kültürü oluştu. İstanbul’a tesisleşme ve ekonomik anlamda çok önemli yatırımlar yapıldı. Uluslararası organizasyon anlamında son yıllarda büyük bir atağa kalktık. Bu konuda artık çok tecrübeli bir spor ülkesi olduk. Bundan sonra herkese büyük işler düşüyor. NAİM SÜLEYMANOĞLU (OLİMPİYAT ŞAM. HALTERCİ)

        ÜLKENİN MESELESİ

        İstanbul’un şansı, geçmiş yıllara oranla artık daha fazla. Ülke olarak amatör branşlara daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Olimpiyat oyunlarında futbol, basketbol veya voleyboldan ziyade birçok spor branşı yer alıyor. Bu konuda ülke olarak aşama kaydetmemiz şart. Bu olay belli kurumların, kişilerin değil, bütün ülkenin meselesidir. Herkes elini taşın altına koymalı. Çünkü herkese görev düşüyor. Türkiye’nin artık ekonomik gücü de geçmiş yıllara oranla daha iyi durumda. 4 aday kent arasında çok çekişmeli bir süreç yaşanacak. HALİL MUTLU (OLİMPİYAT ŞAM. HALTERCİ)

        TÜRKİYE HAK EDİYOR

        İstanbul, spor, kültür ve siyaset anlamında çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda artık geçmiş yıllara oranla olimpiyatları düzenleme anlamında daha şanslıyız. Uluslararası alanda görev alan bütün federasyon başkanlarımız etkin bir şekilde çalışma yapmalı. Başta IOC üyesi ve Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener olmak üzere, uluslararası spor adamlarımızın çalışmaları adaylık sürecinde bizlerin elini güçlendirecek. Yıllarca bu önemli organizasyonun Türkiye dışında yapılması içimizi sızlattı. Türkiye ve İstanbul, olimpiyatları sonuna kadar hak ediyor. AHMET AYIK (OLİMPİYAT ŞAM. GÜREŞÇİ)

        REFERANSLAR ORTADA

        Zorlu bir sürece girildi. Türkiye’nin adaylık sürecindeki en büyük tecrübesi organizasyon düzenleme tecrübesi. İzmir’den sonra Erzurum’da düzenlenen 2011 Üniversite Oyunları, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, Formula 1 gibi dünyanın önde gelen spor organizasyonlarını başarıyla düzenledik. İstanbul ve Türkiye’nin bu tecrübeleri olimpiyatlar için büyük referans olacaktır. Türkiye’nin girdiği bu yarışı kazanması için herkes üzerine düşen

        görevi yerine getirmeli. MEHMET AKİF PİRİM (OLİMPİYAT ŞAM. GÜREŞÇİ)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ