Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor F1 pilotları yeşil sahada - Spor Haberleri

        Formula 1 ve All Stars takımlarını karşı karşıya getirecek gösteri maçından elde edilecek gelir UNESCO, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Umut Çocukları Derneği'ne aktarılacak.

        Ali Sami Yen Stadı'nda 20.00'de başlayacak ve CNN Türk'ten naklen yayınlanacak organizasyonda, Formula 1'de son 2 sezonun Dünya Şampiyonu İspanyol pilot Fernando Alonso, Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa ve Renault takımının İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella'nın da aralarında bulunduğu F1 ve GP2 pilotları, Zoran Simoviç, Cüneyt Tanman, Tanju Çolak, Mehmet Özdilek, Cemil Turan gibi eski futbolcular ve Yılmaz Erdoğan ile Mahsun Kırmızıgül gibi sanatçıların yer aldığı All Stars takımıyla karşılaşacak.

        Karşılaşmayı izlemek isteyenlerin biletleri Biletix'ten alabilecekleri açıklanırken, bilet fiyatlarının da 5, 10 ve 15 YTL olduğu bildirildi.

        Nazionale Piloti Başkanı Di Natale, Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in, programı uymadığı için bugünkü maçta forma giyemeyeceğini kaydederken, "All Star takımından sert oynamamalarını rica ediyorum" uyarısında da bulundu.

        F1 TAKIMI

        Fernando Alonso, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Sebastian Vettel, Vitantonio Liuzzi,

        Giorgio Pantano, Luca Filippi, Hegado, Pastor Maldonado, Khristian Ghedina, Matteo Munari, Riccardo Patrese, Ivan Capelli, Nicolas Todt, Jason Tahincioğlu, Alan Guimdrdes, Enrico Zanarini, Mert Tahincioğlu,

        Hakan Dinç

        ALL STAR TAKIMI

        Cüneyt Tanman, Erhan Önal, Zoran Simoviç, Cevad Prekazi, Hakan Ünsal, Tanju Çolak, Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Nurettin Yıldız, Cem Pamiroğlu, Mehmet Özdilek, İskender Gönen, Kerem Alışık, Serhat Ulueren, İlhan Mansız, Onur Belge, Gökmen Özdenak, Rıza Çalımbay, Mahsun Kırmızıgül, Göktuğ Sevinçli, Fatih Altaylı, Necil Ülgen, Sinan Engin, Yılmaz Erdoğan

        13.8 milyon euro yardım topladılar

        1981 yılından bu yana faaliyet gösteren Nazionale Piloti organizasyonu, geride kalan 26 yılda toplam 156 yardım maçında 13.8 milyon euro topladı. Madagaskar'da bir hastane yaptıran, Roma'da kanserli çocuklar için özel bir sağlık ünitesi kuran, Yunanistan'da sokak çocukları için bir yuva yaptıran ekibin en golcü futbolcusu (pilotu) Giancarlo Fisichella. 25. kuruluş yıldönümünü kutladıkları geçtiğimiz yıl takımda toplam 38 pilot forma giydi. 2006'daki toplam seyirci sayısı 70 bin kişiyi, yardım geliri de 291 bin euroyu buldu.

        Bu yıl geçen senenin gelirlerini aşmayı hedefleyen takım İstanbul'dan sonra 29 Ağustos'ta San Marino, 5 Eylül'de de Como'da maç yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ