Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Hakan Şükür ilk 11'de yok - Spor Haberleri

        2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu’nda Eylül ayında Malta ve

        Macaristan ile karşılaşacak A Milli Takım, bu maçlar öncesindeki hazırlıklar kapsamında yarın saat 21.00’de Lia Manoliu Stadı’nda Romanya ile oynayacağı maç için bu ülkeye geldi.

        Bükreş’deki Otopeni Havaalanına gelen milli takım kafilesini, Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Ahmet Rıfat Ökçün karşıladı. Havaalanına gelen yaklaşık 50 gurbetçi de ellerindeki Türk bayraklarıyla milli takıma sevgi gösterisinde bulundu.

        Türk taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim’e "imparator" şeklinde tezahürat yaparken, federasyon başkanı Haluk Ulusoy’a da sevgi gösterilerinde bulundu.

        Milli takım kafilesi, havaalanındaki sevgi gösterilerinin ardından iki jandarma minibüsü eşliğinde kalacakları Mariott Oteli’ne geçti.

        Romanya ile yapılacak özel maç için akşam saatlerinde yapılan antrenman öncesinde karşılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türk ve Romen gazetecilerin sorularını ayrı ayrı yanıtladı.

        Gazetecilerin havanın sıcaklığıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Terim, sıcaklığın İstanbul’dan daha fazla olacağını tahmin etmediğini, oyuncularının ciddi bir şekilde maça hazırlandığını, yarınki maçta havanın yan etkilerinin üzerlerinde bir problem oluşturmayacağını söyledi.

        Bir gazetecinin, Gürcistan ile oynanan hazırlık maçını hatırlatarak "Yarın akşamda o maçtaki gibi sert futbol oynanacağını bekliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu Terim, "Burada böyle birşey yaşanacağını sanmıyorum. İki takımında önünde Avrupa Kupası maçları var. Adına yakışır şekilde arkadaşça bir maç olacaktır. Ama tabii ki, iki büyük takımda kalitelerini sahaya yansıtacaktır. Romenlerin neredeyse hepsi, Avrupa’nın çeşitli takımlarında oynuyor. Bizim takımda da böyle bir grup var" diye yanıtladı.

        "Futbolcuların kafalarında takımlarıyla oynayacakları Avrupa Kupa Maçları varsa verimli olabilirler mi?" şeklindeki bir başka soruyu yanıtlayan Fatih Terim, şunları söyledi:

        "Oyuncularımdan gereken verimi alırız. Çok fazla vaktimiz yok. Ancak dün gece toplandık, hatta Nihat uçağa zor yetişti. Bugün buraya geldik ve yarın da maça çıkacağız. Durumdan şikayet etmiyorum. Oyuncularımla bir toplantı yaptık, grupta oynadığımız ilk yarı maçlarını hatırlattık, gerekenleri beraberce oturup, konuştuk. Eksiğimiz, fazlamız, doğrumuz ve yanlışımızla bir analiz yaptık. Türk Milli Takımının formasını giyen, ona layık olur." Bir Türk gazetecinin, "Maça dünyaca ünlü hakem Markus Merk’in atanmasına ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Terim, "Markus Merk ciddi, taviz vermeyen iyi bir isim. Herhalde maçın önemine istinaden atandı. Yani bu maçta Gürcistan maçındaki Letonyalı hakem olmayacak" dedi.

        Fatih Terim, daha sonra Türk gazetecilerin başka sorusu olup olmadığını sordu. Terim, başka soru olmadığının belirtilmesi üzerine "İlk 11’i merak etmiyor musunuz?" diyerek gazetecilere kadroyu açıkladı.

        HAKAN ŞÜKÜR 11’DE YOK

        Türk gazetecilere Romanya maçında sahaya süreceği kadroyu açıklayan Terim’in, ilk 11’de forma giymesi beklenen Hakan Şükür’ü maçın başında sahaya sürmeyeceği ortaya çıktı.

        Sürpriz olarak nitelendirilen bu durum hakkında bir açıklama yapmayan Fatih Terim, Romanya maçında ilk 11’de şu isimlere yer verdi:

        "Hakan, Hamit, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Sabri, Tuncay, Tümer, Arda, Nihat ve Gökhan Ünal"

        DOĞUM GÜNÜ PASTASI KESTİLER

        Türk ve Romen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Terim, daha sonra Türk Milli Takımının İdari Menajeri Şükrü Hanedaroğlu’nun doğum günü kutlamasına katıldı. 38 yaşına giren Hanedaroğlu’na doğum günü pastasını ise Hakan Şükür yedirdi.

        Milliler, basına açık olan antrenmanın ilk 20 dakikalık bölümünde koşu ve ısınma hareketleri yaptılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ