Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Kadınları idare etmek F1'den zor! - Spor Haberleri

        Son iki yılın şampiyonu Renault F1 takımının patronu Flavio Briatore, bu yıl yaşadıkları başarısızlığın nedeninin araçlar olduğunu söylüyor. Briatore'den ilginç açıklamalar:

        Son iki yılın şampiyonu Renault bu yıl aynı başarıyı gösteremiyor. Bunun nedeni nedir?

        Bir Formula 1 takımında en önemli olan şey araçlardır. Başarıya giden yolda araçlar, kesinlikle pilotlardan daha önemli. Bu yıl Renault'nun sorunu da araçtan kaynaklanıyor. 2007 aracını geliştirmek için çok geç kaldık. Geçen yıl herkes Ferrari'nin ve Michael Schumacher'in kazanması için çalışıyordu. Aracı son dakikada geliştirdik ve bunun bedelini ödüyoruz.

        2008'de neler planlıyorsunuz?

        Tüm hazırlıklarımızı 2008 sezonu için yapıyoruz. Önümüzdeki iki yılda pilotlar için çok önemli. Fisichella ile devam etmek veya Nelson Piquet'i tercih etmek gibi iki alternatifimiz var. Heikki Kovalainen'den oldukça memnunuz. Önümüzdeki iki hafta içinde her şey netleşecek.

        Hedef ilk altı

        İstanbul Park'ta ilk altıyı hedefliyoruz. Sezon sonu için de gerçekçi olmak gerek. Ferrari ve McLaren şampiyonluk için çekişiyor. BMW ile aramızda puan farkı var. Dördüncülükten yukarı çıkmamız zor gözüküyor. Tüm enerjimizi 2008 aracını hazırlamak için harcıyoruz. Gelecek sezon müthiş bir dönüş planlıyoruz. Bu sezon favori takımım McLaren.

        3. kez İstanbul'dasınız, alıştınız mı?

        İstanbul'a gelmekten çok mutluyum. Her yıl trafik sorunu giderek artıyor olsa da şehir hâlâ güzel. Ayrıca İstanbul Park'ta Formula 1 içindeki en güzel pist, favorim. Bu yarış sayesinde herkes artık İstanbul'u çok iyi biliyor.

        QPR'a talip

        Birkaç arkadaşımla birlikte alma niyetindeyiz. Ancak alırsak da idareci filan olmayacağım.

        Futbolu çok seviyorsunuz anlaşılan!

        Seviyorum ama benim asıl işim Formula 1. Futbolla sadece zevk olsun diye ilgileniyorum.

        Fisichella çok iyi futbol oynuyor. Transfer etmeyi düşünür müsünüz?

        Evet, Türkiye'de de çok başarılı bir maç çıkardı. Eğer F1'den vazgeçerse neden olmasın! Sadece o değil, F1'de başarılı olamayan yetenekli gençlerin de artık gidecek yerleri olur! (Gülüyor)

        Sizin ünlü mankenlerle birlikte olduğunuzu biliyoruz. Hangisi daha zor, kadınlar mı, Formula 1 mi?

        Kesinlikle kadınlar! Onları idare etmek dünyanın en zor işi. Kadınlarla kıyaslarsanız, Formula 1'de takım idare etmek çocuk oyuncağı.

        Ecclestone'un İstanbul Park pistinin işletmesini alması, buradaki yarışın geleceğini nasıl etkiler?

        Olumlu etkileyeceği kesin. Bu sayede Türkiye, yarışlara devam etme garantisini almış oldu. Eğer Ecclestone yapıyorsa en kalitelisini yapmaya çalışacaktır

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ