Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Çağla Büyükakçay'dan tarihi başarı! - Tenis Haberleri

        Çağla Büyükakçay, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Premier 5 serisi WTA turnuvasında müthiş bir galibiyete daha imza atıp son 16'ya kaldı. Katar Açık'ın son şampiyonu ve 2015 Fransa Açık finalisti Dünya 12 numarası Çek Lucie Safarova'yı 7-6, 7-5'lik setlerle deviren Büyükakçay, bu seviye bir organizasyonda üçüncü tura yükselen ilk Türk raket olmayı başardı.

        Açılış turunda klasmanın 73. basamağındaki bir diğer Çek Lucie Hradecka'yı eleyen Büyükakçay, 7 numaralı seri başı Safarova karşısında birinci sette etkileyici bir servis performansı sergiledi. Rakibine servis kırma şansı tanımayan Çağla, bir set puanı çevirdiği ve ilk servislerinden yüzde 81 ile puan çıkardığı seti 8/6'lık tie-break neticesinde hanesine yazdırdı.

        Haftaya Dünya sıralamasının 162 numarası olarak giren Büyükakçay, ikinci sete çok hızlı başladı. Üçüncü ve yedinci oyunlarda servis kırıp 5-2 öne fırlayan Çağla, bu noktada Safarova'nın üç oyunluk serisine engel olamayıp maçı bitiremese de mücadelenin sonunu hatasız oynadı. Break avantajını yakaladıktan sonra maç için servis atan Büyükakçay, 1 saat 52 dakika sonunda eline geçen ikinci maç puanında işi bitirmesini bildi.

        Böylesine yüksek sıralamaya sahip bir ismi yenen ilk Türk olarak kayıtlara geçerken, ilk 20'deki bir oyuncuya karşı ilk galibiyetine uzanan Çağla, Katar Açık üçüncü turunda İtalyan Roberta Vinci ile eşleşti. WTA sıralamasında 10. basamakta oturan Vinci, 2015 Amerika Açık'ta ikincilik ödülüne uzanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ