Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Diğer Can Üner: "Çağla'nın ilk 30'a gireceğine inanıyorum" - Tenis Haberleri

        Can Üner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Cup'ta elde ettiği şampiyonluğun ardından 118'den 82. sıraya yükselerek Türk sporcular arasında "ilk 100'e giren ilk kadın tenisçi" olan Çağla'nın gerekli çalışmayla bu hedefi başarabileceğini belirterek, "Başarı için bir limit koymuyoruz ama Çağla'nın ilk 50'ye de ilk 30'a da gireceğine inanıyorum. Gerekli çalışmayı yapmamız, kendisini sağlıklı tutmamız gerekiyor. Böyle olduğu sürece Çağla'nın istediğimiz yere geleceğine inanıyorum. Fiziksel ve mental açıdan yolumuzu doğru belirlememiz gerekiyor." dedi.

        Çağla'nın elde ettiği bu başarının ardından daha çok çalışmaları gerektiğini anlatan Üner, "Turnuvalara daha çok ana tablodan gireceğiz. Daha büyük turnuvalar oynayacağız. Daha fazla çalışmamız gerekecek. Ayaklarımızın sağlam yere basması lazım. Bu başarıyı kazandıktan sonra çok iyi çalışmamız ve rutinlerimizden ayrılmamamız gerekiyor. İyi turnuva programı yapmamız lazım. İşimiz daha da zorlaştı." ifadelerini kullandı.

        "KOLAY TURNUVA OLMADI"

        Antrenör Üner, milli tenisçinin İstanbul Cup'ta zorlu maçlar yaptığını ve dünya sıralamasında iyi yerlerde olan sporcuları yenerek şampiyonluğa ulaştığını dile getirdi.

        Çağla'nın 118. sırada bulunmasından dolayı turnuvada seribaşı olamadığına dikkati çeken Üner, şunları söyledi:

        "Çok kolay turnuva değildi. Finalde yendiği Kovinic şu anda 47 numara. Yarı finalde yendiği Voegele 105 numara olsa da senelerce ilk yüzde oynamış oyuncu. Sorana Cirstea'yı yendi. Cirstea her ne kadar 115, 122 sırada olsa da ilk 20'ye kadar yükselmiş sporcu. Çeyrek finalde 65 numara Nao Hibino'yu yendi. İki hafta önce ABD'de Kovinic'e yenilmişti. İstanbul'da kazandı. Bu kadar önemli bir final maçıydı. Stres altında olduğu karşılaşmaları kazandı. Kolay galibiyetler olarak görmüyorum. Wozniacki ya da en üst sıradaki sporcular gelmedi diye kolay turnuva olmadı."

        "EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK"

        Turnuva öncesinde çok çalıştıklarını kaydeden Can Üner, Çağla Büyükakçay'ın şampiyonluğuyla emeklerinin karşılığını aldıklarını dile getirdi.

        Elde ettikleri sonuçtan dolayı mutlu olduklarını anlatan antrenör Üner, "Emeklerimizin karşılığını almak gerçekten çok güzel bir duygu. Böyle bir başarı için çalışıyorduk. Çağla'nın ilk 100'e girmesinden de kupayı almasından da çok mutluyum. Günlük değil daha ileriye dönük düşündük. Şampiyonluk elde ettik. Bundan daha iyi sonuç olamaz. WTA turnuvasında şampiyonluk herkese nasip olmuyor." diye konuştu.

        Üner, Çağla'nın uzun süredir üst düzey tenis oynadığını ve kendisinden her başarıyı beklediğini vurguladı.

        "ANNESİNE KAZANACAĞINI SÖYLEDİM"

        Turnuva öncesinde şampiyonluk hedefi koymadıklarını, maç maç gitmeyi planladıklarını aktaran Üner, Çağla'nın çeyrek ve yarı final maçlarını kazanacağını milli tenisçinin annesi Seçil Tarhan Büyükakçay'a söylediğini ifade etti.

        Her maçı daha iyi oynamaya başladıkça ve ısınmada topa iyi vurduğunu gördükçe Çağla'nın kazanacağını hissettiğini anlatan Üner, "Genelde söylemem ama hem çeyrek final hem de finalden önce annesine kazanacağını söyledim. Her ikisini de kazandık." diye konuştu.

        Çağla'nın servisinin gelişimi konusunda da bazı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Üner, "Tekniksel kalça rotasyonuyla düzeltmede bulunduk. Sezon başında bir iki değişiklik yaptık. Onun da katkısı oldu. Omzunun genel kuvvetinin daha iyi duruma gelmesi de servisini düzeltti. Sadece omzunda değil tekniğiyle ilgili değişiklikte bulunduk." ifadelerini kullandı.

        MARSEL'DEN SONRA ÇAĞLA İLK 100'DE

        Antrenör Can Üner, daha önce çalıştırdığı Marsel İlhan'ın ardından Çağla Büyükakçay'ın da dünya sıralamasında ilk 100'e girmesini sağladı.

        Marsel'in antrenörlüğünü yaptığı dönemlerde milli tenisçinin erkeklerde 96. sıraya kadar yükselmesinde pay sahibi olan Üner, Çağla'nın da 82. sıraya çıkmasına yardımcı oldu.

        Elde edilen başarının sırrı konusunda ise Üner, şunları söyledi:

        "Çalışmak, kendinizi oyuncunuza adamak, devamlı onun arkasında olmak, her şeyinizi vermek ve ona inanmak. Oynamasını düşündüğünüz oyunu empoze edip onun da inanmasını sağlamak.Her gün daha fazla gelişmek adına antrenman yapmak. Kaliteli antrenmana yönelmek. Çok fazla antrenman yapmaktan ziyade kaliteli ve oyuncunun ihtiyacı olan antrenmanları yapmak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ