Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Fransa Açık nefes kesti! -GALERİ- - Tenis Haberleri

        Günün ilk yarı final maçında, 17 numaralı 29 yaşındaki seri başı Schiavone, 5 numaralı seri başı Rus Elena Dementieva ile karşılaştı. İlk seti ''tie-break''te 7-3 üstünlük sağlayarak 7-6 kazanan Schiavone, Dementieva'nın çekilmesiyle finale çıktı.

        Schiavone, bayanlarda bir ''Grand Slam'' turnuvasında finale yükselen ilk İtalyan tenisçi oldu.

        Diğer yarı final maçında, 7 numaralı seri başı Avustralyalı Samantha Stosur, Sırp rakibi 4 numaralı seri başı Jelena Jankoviç'i 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 eleyerek finalist oldu.

        Schiavone gibi Stosur da ilk kez bir ''Grand Slam'' turnuvasında final oynayacak. 26 yaşındaki Stosur, 30 yıldan bu yana büyük bir turnuvada finale kalan ilk Avustralyalı kadın tenisçi oldu. Son olarak Avustralyalı Wendy Turnbull, 1980'de Avustralya Açık'ta tek bayanlarda finale çıkmıştı.

        Roland Garros'ta geçen yıl da yarı final oynayan Stosur, eski 1 numara Jankoviç'i yenerek üst üste 3 kez daha önce 1 numaraya yükselmiş bir tenisçiyi elemiş oldu. Stosur, Jankoviç'ten önce Belçikalı Justine Henin'i ve şu anki 1 numara ABD'li Serena Williams'ı elemişti.

        Tek bayanlarda final maçı, 5 Haziran Cumartesi günü oynanacak.

        Özellikle bayanlarda müthiş mücadelelere sahne olan maçlarda Venus Williams giydiği ten rengi şortu ile uzun süre konuşulmuştu...

        Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda heyecan son maça kalırken, tek bayanlarda heyecan doruktaydı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ