Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis WTA TEB BNP Paribas WTA Championships'de mücadele edecek dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, geçen sezon sakatlığı nedeniyle istediği performansı sergileyemediğini, bu yıl turnuvaya tamamıyla hazır olduğunu ifade etti. - Tenis Haberleri

        Polat Renaissance Otel'de düzenlenen basın toplantısında yarın başlayacak turnuvayla ilgili soruları yanıtlayan Sharapova, ''Tekrar burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Geçen yıl sakattım ve yüzde 100 oynayamadım. Bu turnuvaya tamamıyla hazırım. Beş gündür buradayım ve hazırlıklarımı sürdürüyorum. Zaten bu şehre birçok kez geldim ve burayı çok seviyorum. Geçen seneki seyircinin enerjisi çok güzeldi ve bu sene de aynısı olsun istiyorum'' diye konuştu.

        Sezon başından bu yana ilk 8 içinde olmak için elinden geleni yaptığını kaydeden Rus raket, ''Son güne kadar oynamak benim için çok önemli. Sezonun bu son turnuvasında oynamayı çok istiyorum'' dedi.

        Sharapova, ''Dünya 1 numarası olmak nasıl olurdu?'' sorusuna verdiği cevapta, ''Tabii ki başka oyuncular da bunun için çaba harcıyor. Bu benim elimde olan bir şey değil. Bu sene 1 numara olsaydım çok büyük bir başarı olurdu. Daha önce 1 numara oldum ama burada daha fazla maç kazanırsam yine olabilirim diye düşünüyorum. Ama tabii ki bu benim için haftanın hedefi değil'' ifadelerini kullandı.

        Bu sezon Azarenka'yı yendiği ancak, şu anda Belaruslu tenisçinin ilk sırada yer aldığının ifade edilmesi üzerine de Sharapova, ''Karşılıklı gruplardayız ve farklı maçlar olacak. Onun için rakiplerime odaklanmalıyım. Eğer burada karşılıklı oynarsak oyun tarzımı değerlendireceğim'' dedi.

        ''İstanbul'da kültürel deneyimler yaşamayı seviyorum''

        İstanbul'un tarihi dokusunu çok sevdiğini anlatan Rus oyuncu, şunları kaydetti:

        ''İstanbul'da kültürel deneyimler yaşamayı seviyorum. Ayasofya Müzesi'ni çok seviyorum. Kapalıçarşı'ya gittim. Kapalıçarşı'ya ilk gittiğimde gerçekten çok etkilenmiştim. Her şeyi almak istedim ama dolandırılabileceğimden korktuğum için pazarlık yaptım. Dünkü açılış töreninde köprünün görüntüsü ve karşı kıyı dünyada gördüğüm en güzel görüntülerden bir tanesiydi.''

        Geçen yıl geldiğinde İstanbul'da sokak köpeklerinden şikayet ettiği şeklinde çıkan haberler hakkında da konuşan Rus sporcu, ''Hayır öyle bir şey olmadı sadece bir dedikoduydu'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ