Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Filenin Sultanları 2'de 2 yaptı - Voleybol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda Azerbaycan’dan sonra dün Macaristan’ı da set vermeden mağlup eden Filenin Sultanları, çeyrek final kapısını açacak grup liderliği için gözlerini, kendisi gibi namağlup ev sahibi Belçika ile bugün oynayacağı kritik maça dikti. Dişli Azerbaycan galibiyeti sonrası ‘kolay’ gördüğü Macaristan’a karşı özellikle servis karşılamada bolca hata yapan Sultanlar, kilidi çözmekte beklenenden fazla zorlandı. İlk sette 5-2 öne geçen Macarlar karşısında, Neriman’ın servis turunda üstü üste bulduğu 7 sayıyla 9-5’lik üstünlük sağlayan Milliler, Kübra, Eda ve Gözde’nin sayılarıyla aradaki farkı set sonuna kadar korudu ve 25-20 ile öne geçti. İkinci sette basit hatalar ve kötü servisler devam edince Macarlar ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Bu kez Eda’nın servisleriyle toparlanan Sultanlar, 10-10’da eşitliği buldu. Manşet sıkıntısıyla yeniden 13-10 geriye düşen Milli Takım, set sonunda Gözde Yılmaz’ın devreye girmesiyle 25-20’lik skoru bulup maçı 2-0’a getirdi. Büşra ve Güldeniz ile başladığı 3. sete hızlı giren Sultanlar teknik molaya da 8-3 gitti. Meliha ve Merve’nin de görev aldığı bu sette blokta etkili olarak farkı açan Türkiye, genç Hande’nin servis turunda kazanılan sayılarla seti 25-14 maçı da 3-0 kazandı.

        EV SAHİBİ İLE LİDERLİK MAÇI BUGÜN

        B Grubu’nu ilk sırada tamamlayacak takımı, bugün ikişer galibiyetli Türkiye ile Belçika arasındaki maç belirleyecek. Azerbaycan ve Macaristan’ı mağlup eden iki takımdan bugün yine galibiyeti bulacak ekip, grubu lider bitirerek direkt çeyrek finale yükselecek. Mağlup olacak takım ise grup ikincisi olarak D Grubu 3.’sü ile play-off oynayacak. 21.00’deki Türkiye-Belçika maçı TRT Spor’dan canlı yayınlanacak.

        BURCU HAKYEMEZ DAL'DAN MİNİ YORUM: TER ATTIK

        AVRUPA Şampiyonası’nda en kolay rakiple karşılaştık. Zaten tahmin ettiğimiz gibi set vermeden galip ayrıldık ama özellikle servis karşılamada yaşadığımız skıntı, bugünkü kritik Belçika maçı öncesinde olumsuz sinyaller verdi. Kolay takıma karşı oynamak, her zaman daha zordur. Millilerimiz ilk iki sette belki de hiçbirimizin beklemediği hatalar yapsa da tecrübe ve kalite farkıyla rakibini yendi. Fakat, umarım Belçika maçında ve bundan sonra servis karşılamadaki sıkıntımızı bir daha dile getirmek zorunda kalmayız. Hücumda özellikle hızlı 4 numara pasları, ortanın aktifliği her geçen gün daha iyiye gidiyor. Her sette farklı skorer bir oyuncumuzun devreye girmesi kadromuzun derinliğini çok net şekilde gösteriyor. Üçüncü setle birlikte daha az süre alan oyuncuların maça dahil olması ve bu bölümde oynanan voleybolumuzun aynı seviyede devam etmesi, doğru kadroya sahip olduğumuzu gösterdi. İlk iki gün birçok isim ön plana çıktı ama dün belki de hepimizi en çok mutlu eden, genç Hande Baladın’ın sanki çok uzun süredir bu formayı giyiyormuş gibi rahatlığı ve iyi oyunuydu. Belçika kader maçımız. Yapmamız gereken doğru servis karşılamak ve iyi servis atmak. Ritmini bulan bir Milli Takım, blok ve hücumlarda istediği seviyeyi yakalarsa, yine galibiyet alabiliriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ