Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Civitanova takımının Türkiye'ye geldi - Voleybol Haberleri

        ÜNAL TURAKOĞLU / ANKARA

        CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank ile çarşamba günü yapacağı maça gelmek istemeyen Cucine Lube Civitanova'nın başvurusu reddedildi.

        "Halkbank ile yapacağımız maç, Avrupa ülkelerinden birinde oynansın" diyerek başvuran İtalyan temsilcisinin talebi CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) tarafından reddedildi. İlk kez Habertürk'ün duyurduğu haberin ardından gün içinde CEV Yönetim Kurulu'nun konuyla ilgili bir toplantı yaptığı ve Türkiye'den gelen güvenlik garantisi üzerine maçın oynanmasına karar verdiği açıklandı. CEV'in kararını akşam saatlerinde öğrenen İtalyan temsilcisi, rövanş maçını oynamak için Ankara'ya geldi. Güvenlik gerekçesiyle İtalyan temsilcisinin kaldığı otelin ismi verilmedi. Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı açıklandı.

        HABERTÜRK'e konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Terör olayları maalesef ülkemizi derinden yaraladı. Ancak bu tür talepleri kabul etmek teröre prim vermekten öteye geçemez. Biz ülke olarak her türlü güvenceyi verdik. Maçın oynanmaması için hiçbir neden yoktu ama CEV, İtalyanlar'ın isteğini yine de görüştü. Sonuçta da güvenlik ile ilgili bir sıkıntının olmadığı ve maçın oynanması gerektiğine karar vererek başvuruyu reddetti. Olması gereken de buydu. Türkiye güvenli bir ülkedir. Spor ve terör aynı kulvarda hiçbir zaman anılmamalıdır. Biz Federasyon olarak üzerimize düşeni yaptık ve maçın oynanması için her türlü gayreti gösterdik. Ne mutlu ki bizim dediğimiz oldu" diye konuştu.

        Akşam saatlerinde Ankara'ya gelen İtalyan temsilcisinin kaldığı otel çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca İtalyan kafilesi maç gününe kadar da özel bir ekip tarafından korunacak ve maçtan sonra da Ankara'dan yine aynı şekilde ayrılmaları sağlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ