Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Eczacıbaşı VitrA, Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek dünya şampiyonu oldu - Voleybol Haberleri

        Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı.

        Eczacıbaşı VitrA: 3 - Pomi Casalmaggiore: 2

        Salon: Mall of Asia

        Hakemler: Piotr Dudek (Polonya), Patricia Rolf (ABD)

        Eczacıbaşı VitrA: Ognjenovic, Thaisa, Larson-Burbach, Boskovic, Adams, Kosheleva (Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Ceylan Arısan, Simge Şebnem Aköz, Neslihan Demir, Nilay Özdemir)

        Pomi Casalmaggiore: Lloyd, Stevanovic, Bosetti, Gibbemeyer, Tirozzi, Fabris (Sirressi, Gibertini, Guerra, Turlea)

        Setler: 25-19, 20-25, 25-19, 22-25, 15-11

        Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın finalinde karşılaştığı İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı.

        10. Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın finalinde, turnuvaya unvanını korumaya gelen Eczacıbaşı VitrA ile ilk defa katıldığı şampiyonada finale çıkan Pomi Casalmaggiore karşılaştı.

        Filipinler'in başkenti Manila'da yapılan maçın başı, takımların karşılıklı sayılarına sahne oldu. Eşitlikle geçilen ilk 16 oyundan sonra karşılaşmaya ağırlığını koyan Eczacıbaşı VitrA, setin ilerleyen bölümünde 17-11 öne geçti. Türk ekibi, Kosheleva'nın smaçları, Ognjenovic'in de bloklarıyla etkili olduğu ilk seti 25-19 kazanarak durumu 1-0'a getirdi.

        2015-2016 sezonunda CEV Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Pomi Casalmaggiore, 2. sete 7-0'lık seriyle başladı. Eczacıbaşı VitrA, 22. oyun sonunda farkı 2'ye kadar indirdi (10-12). Fakat savunmasıyla farkın kapanmasına izin vermeyen Pomi Casalmaggiore, bloktan 4 sayı kazandığı 2. seti 25-20 aldı.

        3. setin ilk 5 sayısını Eczacıbaşı VitrA kazandı ancak Pomi Casalmaggiore, Fabris ve Tirozzi'nin sayılarıyla sete denge getirdi (11-11). Bu noktadan itibaren 8-3'lük seri yakalayan Eczacıbaşı VitrA, bir daha arkasına bakmadı ve 25-19 aldığı set sonunda 2-1 öne geçti.

        Büyük rekabete sahne olan 4. setin ilk 32 oyunu eşitlikle geçildi. İtalyan ekibi, son bölümüne de 20-20 girilen 4. seti, önemli anlarda yaptığı savunmayla 25-22 üstün bitirdi ve maçı final setine taşıdı.

        Pomi Casalmaggiore, ilk 12 oyunu eşitlikle tamamlanan final setinde 8-6 üstünlük yakaladı. Fakat art arda bulduğu sayılarla 12-10 öne geçen Eczacıbaşı VitrA, aldığı kritik servis sayılarıyla seti 15-11, maçı da 3-2 kazandı.

        ŞAMPİYONASI 2 KEZ KAZANAN İLK KULÜP

        Eczacıbaşı VitrA böylece peş peşe 2. şampiyonluğunu elde etti. Eczacıbaşı ayrıca turnuvayı 2 kez kazanan ilk kulüp oldu.

        2010'da Fenerbahçe, 2013'te VakıfBank, 2015 ve 2016'da ise Eczacıbaşı VitrA ile zafere ulaşan Türkiye, 4. kez altın madalya kazanarak Brezilya ile paylaştığı "Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en başarılı ülkesi" unvanını, tek başına ele geçirdi.

        EN DEĞERLİ BOSKOVİC

        Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nı üst üste 2. kez kazanan Eczacıbaşı VitrA, şampiyonluk kupasını aldı.

        Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen şampiyonanın ödül töreni yapıldı.

        Finalde karşılaştığı İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaşan Eczacıbaşı VitrA oyuncularına, altın madalyaları ve şampiyonluk kupası, İsviçre'nin Volero Zürih takımını 3-1 mağlup eden VakıfBank oyuncularına ise bronz madalyaları verildi.

        2016 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen Eczacıbaşı VitrA'dan Tijana Boskovic ayrıca en iyi pasör çaprazı ödülünü de aldı.

        VakıfBank'tan Zhu Ting ve Eczacıbaşı VitrA'dan Tatiana Kosheleva, şampiyonanın en iyi smaçörleri oldu. VakıfBank'tan Milena Rasic de en iyi orta oyuncular arasına girdi.

        TFF'DEN ECZACIBAŞI'NA TEBRİK

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste 2. şampiyonluğuna ulaşan Eczacıbaşı VitrA'yı kutladı.

        TFF'den yapılan açıklamada, "Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı. Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı oyuncuları, teknik heyetini, yaşattıkları gurur nedeniyle kutlarız" denildi.

        BAKAN KILIÇ'TAN KUTLAMA

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda birinci olan Eczacıbaşı VitrA ve aynı organizasyonda üçüncülüğü elde eden VakıfBank kadın voleybol takımlarını kutladı.

        Bakan Kılıç, kutlama mesajında, kadın voleybol takımlarının son yıllarda elde ettiği tarihi başarılara, bu yıl bir yenisini daha eklediklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

        "Kadınlar Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nda, İtalya temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi yenerek bu organizasyonda üst üste 2. kez şampiyonluğuna ulaşan Eczacıbaşı VitrA ve aynı şampiyonada üçüncü olan VakıfBank kadın voleybol takımlarını kutluyorum. Bu önemli başarılar, ülke voleybolundaki gelişimi de en güzel şekilde gözler önüne seriyor. Voleybolda dünyanın önemli markalarından biri olan Türkiyemizin milli takımlar ve kulüpler düzeyinde gelecek yıllarda da büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. İki değerli kulübümüze de başarılar diliyorum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ