Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Eczacıbaşı VitrA, Esra Gümüş - Voleybol Haberleri

        Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde 2011-12 sezonunda mutlu sona ulaşan Eczacıbaşı VitrA'nın yıldız oyuncularından Esra Gümüş, zor bir turnuva döneminin ardından mutlu sona ulaştıklarını ifade ederek, ''3 sene aradan sonra bu şampiyonluk bize çok iyi geldi. Çok mutluyuz çünkü çok zor bir turnuvanın ardından kupayı kaldırdık. İlk günden son güne kadar şampiyonluğa kenetlenmiştik. Her maça ayrı bir motivasyonla çıktık. Bence ilk günden son güne doğru performansımız hep yükseldi. Çok badireler atlattık. Turnuva döneminde hastalarımız oldu. Ama bunlar bizi birbirimize daha çok kenetledi. Bu şampiyonluğa ihtiyacımız olduğunu anladık. İnşallah devamı gelir'' diye konuştu.

        ''Böyle bir ligin şampiyonu olduğumuz için çok mutluyuz''

        Gümüş, Vakıfbank Türk Telekom ve Fenerbahçe Universal'in kazandığı uluslararası başarıların ardından kendilerinin de benzer başarılara ulaşmaları gerektiğini belirterek, ''Bu başarının (kazandıkları şampiyonluk) Türkiye'yle sınırlı kalmamasını istiyoruz. Ama Türkiye'de kazanılmış bu şampiyonluk da çok önemli. Çünkü artık Türkiye ligi dünyada adından söz ettiren bir lig oldu. Özellikle de İtalya'da yatırımların durmasıyla bir çok önemli isim buraya gelip oynamaya başladılar. İlk 4 takım aralarında çok iyi maçlar oynuyorlar. Böyle bir ligin şampiyonu olduğumuz için çok mutluyuz. Vakıfbank Türk Telekom ve Fenerbahçe Universal'in başarılarından sonra biz de Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

        ''Başarıların milli takıma yansıması da olumlu oluyor''

        Ligin ardından milli takımla olimpiyat elemelerinde mücadele edeceklerini hatırlatan Esra, geçtimiz yıllarda elde edilen başarıların milli takıma yansımının olumlu olduğunu ifade etti:

        Esra Gümüş, şunları söyledi:

        ''Milli takımla, 1-6 Mayıs tarihleri arasında olimpiyat elemelerine gidiyoruz. O da çok zorlu bir turnuva. Öncelikle grubumuzda Bulgaristan, Hırvatistan ve Almanya ile oynayacağız. Daha sonrasında iki grubun ilk 2'leri çapraz eşleşip yarı final ve final oynayacaklar. 8 takımdan sadece 1'inin çıkacak olması çok üzücü. Bizim en büyük şanssızlığımız Avrupa'dan katılıyor olmamız. Çünkü Avrupa'da çok güçlü takımlar var. Ev sahibi olmamız avantaj. Bu avantajı sonuna kadar kullanacağız. Ankara seyircisini de biliyoruz. Milli takım maçlarında salonun dolacağını biliyoruz. Ankara seyircisi bilinçli ve destekleyici bir seyirci. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Karşı gruptan da Sırbistan ve Rusya'nın gelme olasılığı yüksek. Çok zorlu rakipler. Sırbistan son Avrupa, Rusya da son dünya şampiyonu. Sonuna kadar zorlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda elde edilen başarıların milli takıma yansıması olumlu oluyor. Geçen Avrupa Şampiyonası'nda 3. olduk. Ondan önce Dünya Şampiyonası'nda da 6. olmuştuk. Dünyada ilk 6 takım arasına girmek çok zor.''

        ''Türk voleybolu giderek seri atlıyor''

        İyi bir jenerasyon yakalandığını ve genç oyuncuların sayısının arttığını belirten Esra, ''Bence Türk voleybolu giderek seri atlıyor. Alt yapıdan gelen oyuncuların da iyi geldiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz yıldızlarımız Avrupa ve dünya şampiyonu oldu. Baktığımız zaman çoğu da Türkiye liglerinde ilk 12'lerde hatta bazıları ilk 6'ya da giriyorlar. Alttan gençlerin de gelmesiyle güzel bir jenerasyon yakalandı. Tabi ki bu ileriki yıllara yansıyacaktır ve daha büyük başarılar gelecektir'' şeklinde konuştu.

        Esra Gümüş, Türkiye'de voleybola olan ilginin, kulüplerin elde ettiği başarıların ardından giderek arttığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Kulüplerin başarısı Türkiye'de voleybola olan ilgiyi arttırdı. Milli takımlar bazında genelde Avrupa'da ilk 5'e giriyorduk. Ancak son dönemde kulüpler bazında elde edilen başarılar bundan önemli faktör oldu. Büyük kulüplerin maçlarında tribünlerin dolduğunu görüyoruz. Basının ilgisi arttı. Sosyal medyadaki ilgiden de bunu anlayabiliyoruz. Bence takım sporlarında voleybolun özellikle de bayanlar voleybolunun çok önemli bir yeri var. Başarı geldikçe ve sabit kaldıkça bu ilginin patlama yapacağını düşünüyorum. Özellikle, eğer olimpiyatlara kalabilirsek ki, takımlar bazında ilk defa olimpiyatlara katılma şansımız var, o zaman ilgi daha da artar.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ