Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Aliağa kalcak, Göztepe devam edecek! - Voleybol Haberleri

        Kaya, düzenlediği basın toplantısında göreve geldiklerinden bu yana Aliağa'nın gerek basketbol, gerekse futbolda başarı sağladığını, bunun en somut örneğinin de basketbol takımının Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesi olduğunu kaydetti.

        Basketbol takımı için 2,5 milyon YTL'lik bir bütçe ayırma düşüncesinde olduklarını, takımın bu başarısını önemsediklerini belirten Kaya, ''Önümüzdeki yıl, basketbol takımlarını İzmir'in bu küçük ilçesinde ağırlayacağız. Onlara İzmir'in tanıtımını yapacağız. Basketbol takımının bir maliyeti var. Ancak şu ana kadar herhangi bir sponsorluk sözleşmesi yapabilmiş değiliz'' dedi.

        Futbol takımı için geçmişte yapılan yardım kampanyalarına gerekli ilginin gösterilmediğini anlatan Kaya, basketbol takımının Beko Basketbol Ligi'nde kalması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

        Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Birleşme haberleri tamamen yalan ve asılsızdır. Gerçekleşen Aliağa Belediyespor'un yarışma haklarının Göztepe'ye verilmesidir. Formasıyla, renkleriyle, sahasıyla, takımıyla Aliağa'da kalmaya devam edecektir. Aliağa Belediyespor, Göztepe'nin yarıştığı ligle yer değiştirmiştir. Takımı kapatabilirdik ama kapatmadık. 'Aliağa'da futbol diye birşey yok' ifadesi tamamen yalan ve asılsızdır. Göztepe, yarışma haklarımızı alarak 3. Lig'de oynayacak, Aliağa Belediyespor da Süper Amatör Küme'de yer alacak. Yapılan özel sözleşme gereği Aliağa Belediyespor'un altyapı masrafları, futbolcu ve antrenör ücretleri Altınbaş Holding'e aittir.''

        Bu sözleşmenin bir günde hazırlanmadığını kaydeden Kaya, Altınbaş Holding'in Alpet aracılığıyla basketbol takımına forma ve saha reklamı vereceğini ifade etti.

        Kaya, bu reklamlar için holdingden 300 bin YTL aldıklarını, 300 bin YTL daha ödeme yapılacağını, devir konusunda başka bir ücret alınmadığını söyledi.

        Altınbaş Holding'in, futbol takımının haklarına sahip olan Aliağa Sportif A.Ş.'yi de bünyesine kattığını belirten Kaya, ''Dolayısıyla iki takım, istediği oyuncuları değiştirebilecek. Ancak Aliağa Belediyespor'un tesisleri ilçemizdedir ve karşılaşmalarını Aliağa Şehir Stadı'nda oynamaya devam edecek'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ