Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, rekorunun kayıtlara geçmesini istiyor - Voleybol Haberleri

        Vakıfbank Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Ramazan Yıldırım, elde ettikleri 47 maçlık yenilmezlik rekoru ile ilgili gerekli araştırmayı yapacaklarını belirterek, "Sonuçta ülke tanıtımıdır. Başarımızın tarihe geçmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Sonrasında gerekli başvuruyu gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Aldıkları kupalardan ve 47 maçlık galibiyet serisinden çok mutlu olduklarını kaydeden Yıldırım, "Bir daha böyle bir başarı olur mu bilmiyorum. Henüz araştırmadım. Dünyada böyle bir seri var mı, onu da bilmiyorum. Türkiye Kupası'nı kazandık. Lig şampiyonluğunu yenilmeden aldık. En zoru Şampiyonlar Ligi oldu. Onu da yenilgisiz elde ettik. Çok zor bir şey. 100 yılda bir olacak başarı. Çok mutluyuz. İçerde bunu çok algılayamıyoruz. Ama sporla alakası olmayan insanlar bile bizi arıyor. Demek ki voleybolun çıtası yükseldi, takip ediliyor. Çok güzel bir iş başardık" şeklinde konuştu.

        "HEDEFLER 5 YIL ÖNCE OLUŞTURULDU"

        Ramazan Yıldırım, kulüp olarak bu sezon elde ettikleri başarıların temelini 5 yıl önce oluşturduklarını dile getirdi. Başarıdaki birinci nedenin istikrar olduğunu anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Vakıfbank, voleybola 30 yıldır destek veriyor. Bu hedefler 5 yıl önce kuruldu. Önce antrenör Giovanni Guidetti'yi 5 yıl önce takımın başına getirdik. Hocamızın ilk döneminde ligi birinci bitirdik ancak play-off etabında normal sezonu sekizinci sırada tamamlayan takıma elendik. Başka kulüp olsa antrenörü gönderirdi. Biz göndermedik, ona inandık. Yöneticiler olarak istikrardan yana olmayı istedik."

        Takımın iskeletini fazla bozmadıklarını kaydeden şube sorumlusu Yıldırım, "Altyapıdan her sezon bir oyuncuyu kadroya almayı gelenek haline getirdik. Zaten Avrupa kupalarında mücadele etme ve ülke tanıtımına katkıda bulunma kulübün kültüründe var. Dördüncü Avrupa kupasını kazandık. Yabancı oyuncularımızın, havalimanına indikleri andan itibaren kendilerini voleybola vermeleri için her şeyi yapıyoruz. Onların yaşamlarını kolaylaştırıyoruz. Sadece voleybolu düşünmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Karşılıklı güven çok önemli. Yola çıkacağımız insanları çok dikkat ederek seçiyoruz. Karakter analizi yapıyoruz. Bunları titizlikle gerçekleştiriyoruz. Başarı da ortada" ifadelerini kullandı.

        "REKORLA İLGİLENMEDİK"

        Vakıfbank Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Yıldırım, üç kulvarda kupalara uzanmak için verdikleri mücadelede yenilmezlik rekorunu düşünmeden hareket ettiklerini söyledi. CEV Şampiyonlar Ligi'nde Rabıta Bakü ile final oynadıklarını hatırlatan Yıldırım, "Bakü takımında dünya yıldızları vardı. Final maçında 9 yabancıyla oynadılar. Avrupa'da ilk şampiyon olduğumuzda da güçlü takımlar vardı. Başarımız tesadüf değil. Her maçı kazanmak için çıkıyoruz ama rekorla ilgilenmedik. O kendiliğinden oldu. Kazanmaya alıştık" şeklinde konuştu. Gelecek sezon kulüplerin ciddi yatırımlar yapacağına dikkati çeken Yıldırım, "47 maçta 47 galibiyet gelecek sezon belki zor olur. Ama yine de biz her kupaya talibiz" görüşlerine yer verdi.

        Bilginin ve başarının sınırı olmadığını kaydeden Ramazan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu güce sahip insanlardan oluşuyoruz. Gelecek sezon Süper Kupa da olacak. En önemlisi, daha önce alamadığımız Dünya Kulüpler Kupası hedefimiz bulunuyor. Bu kulvarda dünya ikinciliğimiz var. Şimdi dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Müzemizde eksik olan bu kupa ve bunu alacak güçteyiz."

        "5 SEZON SONRAKİ TAKIM KAFAMIZDA HAZIR"

        Uzun vadeli planlar hakkında bilgi veren şube sorumlusu Yıldırım, 5 sezon sonraki kadroyu kafalarında oluşturmaya başladıklarını kaydetti. Tüm işleri bir arada yürütmeye çalıştıklarını ve altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Ramazan Yıldırım, "Beş sezon sonranın takımını kafamızda oluşturuyoruz. Şu anda 5-6 takımda kiralık oynayan oyuncularımız var. Altyapımızdan yetişmiş oyuncularımız bulunuyor. Hepsini yavaş yavaş A takımına monte edeceğiz. Beş sezon sonraki takımın iskeletini oluşturacağız. Transferde Carolina Costagrande ile anlaştık" şeklinde görüş belirtti. Başka kulüplerin kendilerini araştırıp araştırmadığı sorusunu ise Yıldırım, "Bizi gelip takip etsinler. Bunu isteriz. Japonya'dan antrenörler geliyor ve antrenmanlarımızı izliyor. Yurt dışındaki insanlar bizi merak ediyor. 'Bu kulübün sırrı nedir, nasıl çalışıyor?' diye inceliyorlar. Türkiye'den böyle talep gelmiyor. Biz bu şekilde de katkı verebiliriz. Ama karşı tarafın da ilgilenmesi lazım" diye yanıtladı.

        Kadroyu büyük ölçüde koruyacaklarını anlatan Ramazan Yıldırım, bir iki oyuncu değişikliğiyle devam edeceklerini ve antrenör Giovanni Guidetti ile olan sözleşmeyi 2 yıl daha uzattıklarını söyledi.

        Vakıfbank olarak elde ettikleri başarıların A Milli Takım'a da olumlu yansıyacağını anlatan Yıldırım, "Takımımız gerçekten kazanmasını bilen oyunculardan oluşuyor. Kazanmaya alıştılar. Öz güvenleri çok arttı. Milli takımda bizden çok oyuncu var. Başarılarımız olumlu yönde yansıyacaktır'' diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ