Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Voleybol, Voleybol haberleri - Voleybol Haberleri

        Üst üste aldığı 73 galibiyet ve bir yılda kazandığı 5 kupayla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Vakıfbank, bir rekor daha kırdı. Şampiyon ekipteki 14 oyuncudan 13’ü, 23 Eylül’de İtalya’da başlayacak Dünya Voleybol Şampiyonası’nda 6 ayrı ülkenin milli takımlarında ter dökecek. Takımın 8 oyuncusu Türkiye’nin aday kadrosunda yer alırken; 1’er oyuncu da İtalya, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda ve Sırbistan kadrolarına davet edildi.

        GUİDETTİ DE ALMANYA’DA

        Bu oyunculara, Almanya’yı çalıştıran kulübün başantrenörü Giovanni Guidetti ve Türkiye’nin yardımcı antrenörü olan Ferhat Akbaş da eklenince, Vakıfbank’ta antrenman yapacak kimse kalmadı. Yeni sezon kadrosunda yer alan 14 oyuncudan 13’ünün milli davet aldığı Vakıfbank, Dünya Şampiyonası’na en fazla oyuncu gönderen takım olmayı da başardı. Şampiyonada yer alacak Vakıfbanklı oyuncular şöyle: Gözde Sonsırma, Gizem Karadayı, Bahar Toksoy Guidetti, Naz Aydemir Akyol, Güldeniz Önal, Kübra Akman, Gizem Örge, Çağla Akın (Türkiye), Carolina Costagrande (İtalya), Sheilla Castro (Brezilya), Robin de Kruijf (Hollanda), Elitsa Vasileva (Bulgaristan), Milena Rasic (Sırbistan).

        TEK BAŞINA DÜZ KOŞU!

        Vakıfbank’ta antrenörler dahil tüm takım İtalya’ya giderken, Türkiye’de sadece genç milli oyuncu Ceren Kestirengöz kaldı. Bu yıl Avrupa Ligi şampiyonu olan Milli Takım’ın kadrosunda da yer alan 21 yaşındaki pasör çaprazı Ceren, çalışmalarına tek başına düz koşu yaparak devam ediyor. Geçen yıl kiralık gittiği Yeşilyurt’tan geri dönen genç yetenek Ceren, takım arkadaşlarını ‘şimdilik’ TV’den izlemekle yetinecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ