Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sterlin Johnson ile 3.5 yılın zirvesinde - Haberler - Para Haberleri

        İngiltere’de dün yapılan genelseçimde Muhafazakar Parti’nin tek başına iktidara gelmesinin kesinleşmesiyleİngilizsterlinideğerkazandı.

        İngiltere'de yapılan erken genelseçimde Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti tek başına iktidara gelmesinin ardındanİngilizsterliniyerel saatle 10.17’de ABD doları karşısında yüzde 1,88değerkazanarak 1,3409’a yükseldi.

        Sterlin, Avro karşısında yaklaşık son üç buçuk senenin en yüksek seviyesine yükselerek 1,2080 seviyesine ulaştı.

        İngiltere’de FTSE-100 endeksi ise yüzde 1,58 yükselerek 7388,15 seviyesini gördü.

        Ülkenin önde gelen bankalarından Barclays’in hisseleri yüzde 8, Royal Bank of Scotland’ın hisseleri yüzde 11 ve Lloyds’un hisseleri yüzde 6değerkazandı.

        REKLAM

        Brewin Dolphin şirketinde Varlık Yönetim Araştırmacısı olan Guy Foster,seçimsonuçlarının ekonomiye ilişkin riskleri azalttığını bildirdi.

        İngiltere Başbakanı Boris Johnson ilk açıklamasında, "Bu aşamada, bu tek ulus Muhafazakar Parti Hükümeti'ne, sadece Brexit'in gerçekleştirilmesini sağlamak değil, aynı zamanda bu ülkeyi birleştirmek ve ilerletmek için de yeni ve güçlü bir yetki verildiği görünüyor." dedi.

        Çalışmaya bugünden itibaren başlayacaklarını söyleyen Johnson, "31 Ocak'ta AB'den ayrılacağız. Aması, şartı yok." diye konuştu.

        İngiltere'de dün yapılan erken genelseçimde, Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti şu ana kadar parlamentodaki 650 sandalyeden 363'ünükazandı.

        Ana muhalefetteki İşçi Partisi ise 203 milletvekili çıkarabildi. Ülkedeki 650seçimbölgesinden 648'inde oy sayımı tamamlandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ