Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Su şişeleri yangın söndürücü oluyor! Yangın söndürücüye dönüşen su şişesi yılın tasarım ödülünü kazandı! - Teknoloji Haberleri
        1

        SU ŞİŞESİ YANGIN SÖNDÜRÜCÜ OLUYOR!

        Yu Zhang, HuaYing Xu, QingGuang Chen, Jia Xu isimli genç tasarımcılar, yangına müdahalede kullanılabilecek ve daha rahat kolayca erişilebilir olan Fire Conqueror’u tasarladılar. Su şişesine uyumlu olan aparat, 28 milimetre genişliğinde ve üstten vidalanarak şişeye sabitleniyor.

        2

        İÇERİSİNE KABARTMA TOZU VE SİRKE EKLENİYOR

        Su şişesinde bulunan suyun içerisine sirke veya kabartma toz ekleniyor ve su nötralize ediliyor. Cihaz suyu CO2 üreten bir çözelti haline getiriyor. Böylelikle bir yangın tüpü ile hemen hemen aynı görevi görebiliyor. Aynı zamanda içerisinde basınç yaratıyor.

        3

        Cihazın üzerindeki valfin açılmasıyla püskürtme işlemi gerçekleştiriliyor. Bu şekilde ufak çaplı yangınlara ilk yardım müdahaleleri gerçekleştirilebilir.

        4

        YANGINLARIN BÜYÜMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN KULLANILABİLİR

        Fire Conqueror’de ufak tefek ev kazalarında ortaya çıkan yangınların önlenmesi için hayati bir çözüm olarak öncü bir cihaz üretiyor. Tasarımın en büyük amacı yangına müdahale konusunda alt yapısı yetersiz olan bölgelerin ekipman sıkıntısını engellemek.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ