KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Şükrü Gülez

1959 doğumlu olan Şükrü Gülez, Bolu ili Karaçayır Mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. Bolu’nun eski ailelerinden Gülezoğulları’na mensuptur. Bolu, Düzce, Gerede’de havalisinde kuvay-i milliye hareketinin öncülüğünü yapmış Mehmet Şükrü Gülez’in torunu, eski Demokrat parti milletvekili İhsan Gülez’in oğlu eski Bayındırlık Bakanlarından Turgut Yaşar Gülez’in yeğenidir.

Eğitim hayatına Bolu Sakarya İlkokulu’nda başlayan Şükrü Gülez, babasının işi münasebeti ile Ankara’ya gitmek durumunda kaldı. Ankara’da Ayşe Abla Koleji’nden mezun oldu.  Ortaokul ve liseyi Ankara Atatürk Erkek Lisesi’nde bitirdi.  Daha sonra Almanya’da Goethe Enstitü’sünde dil eğitimi aldı.  12 Eylül öncesinin sıkıntılı dönemlerinde tekrar Türkiye’ye döndü ve Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Alman Dili ve Edebiyat Bölümüne devam etti.

1983-1984 yıllarında vatani görevini ifa etti. Daha sonra iş hayatına atıldı. İştigal konusu orman ürünleri pazarlaması olan Gülez orman ürünleri Aş.’yi kurdu. Ayrıca Bolu’da tavukçuluk sektörü ile ilgili yatırımlar yaptı.

1984 yılında evlendi. 2007 yılında çok sevdiği eşi İlknur Gülez, Yahya Kaptan ve İhsan isimli iki erkek çocuk babasıdır.