Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Talisca, Kasımpaşa maçında attığı gollerle gündeme oturdu - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş, Süper Lig'in 19. haftasında Kasımpaşa'yı Talisca'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Kartal, geçen hafta Antalyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmiş, Beşiktaş'ı 3 puana getiren goller de Talisca'dan gelmişti.

        2

        Öte yandan Talisca'nın attığı 7 golün 5'inin asisti Ricardo Quaresma'dan geldi. Ayrıca siyah-beyazlıların ligdeki son 3 golü de bu ikilinin işbirliğinden doğdu.

        3

        Opta'ya göre attığı 5 golle, bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü atan isim olan Talisca, 10 Kasım 2017'de yaptığı röportajda kafa gollerini Şenol Güneş'e borçlu olduğunu söylemişti. Türkiye'ye gelmeden önce kafa golü atmadığını belirten yıldız şunları kaydetmişti:

        4

        "Hiçbir zaman kafa vuruşlarıyla öne çıkan bir oyuncu olmadım. Bu özelliğimi Şenol hoca fark etti. Şenol hoca çalışmamız için gereken her şeyi sağlıyor. Ben Benfica'da bu kadar önde de oynamadım, onun da etkisi olabilir. Orta sahada 8 numaralı rolde oynadığınız zaman hem oyunu kurup hem de ceza sahasına topsuz koşu yapmanız çok zor. Şu anda daha önde oynadığım için ceza sahasına girme şansım çok yüksek. Tabii doğru zamanda girmeniz ve doğru zamanda sıçramanız önemli."

        5

        İki sezondur siyah-beyazlı formayı terleten Talisca, Süper Lig'in ilk 17 haftasında 3 gol atabilmişti. Brezilyalı yıldız, ligin 2. devresindeki ilk iki maçta ise bu rakamı geçti ve 4 gole ulaştı.

        6

        Öte yandan Beşiktaş, 23 yaşındaki futbolcusunun 1,5 sezonda gol attığı maçlarda rakiplerine hiç yenilmedi! Talisca, Kasımpaşa mücadelesine kadar siyah-beyazlı formayla 25 maçta takımına gol kazandırdı.

        7

        Kartal, Brezilyalı oyuncusunun gol bulduğu bu maçlarda 17 galibiyet ve 5 beraberlik aldı.

        8

        Siyah-beyazlı ekip, Talisca'nın fileleri havalandırdığı 15 Süper Lig karşılaşmasında 12 galibiyet ve 3 beraberlikle 39 puan topladı.

        9

        Brezilyalı oyuncu, Avrupa kupalarında 6 karşılaşmada gol sevinci yaşarken, bunların 4'ünü Beşiktaş kazandı. Siyah-beyazlı ekip, Talisca'nın fileleri havalandırdığı 2 Avrupa mücadelesinden ise beraberlikle ayrıldı.

        10

        Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda Talisca'nın gol attığı 1 karşılaşmayı da mağlup olmadan bitirmeyi başardı. Siyah-beyazlı ekip, Talisca'nın gol bulduğu Boluspor karşılaşmasını kazanmayı bildi.

        11

        Genç oyuncu, Beşiktaş formasıyla 1,5 sezonda Kasımpaşa mücadelesine kadar 26 gol attı.

        12

        Geçen sezon Süper Lig'de fileleri 13 kez havalandıran Talisca, Avrupa kupalarında takımına 3 gol kazandırdı. Türkiye Kupası'nda bir kez gol sevinci yaşayan Anderson Talisca, 2016-2017'yi 17 golle tamamladı.

        13

        Talisca, bu sezon ise 13 kez gol sevinci yaşadı. Kasımpaşa karşısında bulduğu gollerle Süper Lig'de 7. gole ulaşan Brezilyalı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 kez fileleri havalandırdı.

        14

        İKİNCİ YARISINA YİNE ETKİLİ BAŞLADI!

        Talisca, Cenk Tosun'un ayrılmasının ardından forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta ikinci yarıya etkili başlayan oyuncu oldu.

        15

        Geçen sezonun ilk yarısının büyük bölümünü sakat olarak geçiren ve devreyi 6 golle tamamlayan Brezilyalı oyuncu, 2016-2017'nin ikinci döneminde 11 kez fileleri havalandırdı. 2017-18'in ilk yarısında 7 gol bulan Anderson Talisca, ikinci yarıya da 4 gollü başlangıç yaptı.

        16

        Talisca, Beşiktaş'ın geçen sezonun ikinci yarısındaki ilk maçta Osmanlıspor'u deplasmanda 2-0 yendiği maçta da bir gol atmıştı.

        17

        DEPLASMANLARDA 14 GOL!

        Anderson Talisca, deplasman maçlarında daha çok gol buldu. Brezilyalı oyuncu, siyah-beyazlı ekibe dış sahada 14 gol kazandırdı. Talisca, iç saha karşılaşmalarında ise 12 kez fileleri havalandırdı.

        18

        Talisca'nın bu performansı sosyal medyada da kısa sürede gündeme oturdu. İşte Brezilyalı için yapılan yorumlardan bazıları: