Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Tamer Acer, “40” ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor - Magazin haberleri

        Sanatçının dinleyiciyle paylaşmak istediği pek çok şarkı arasından, uzun ve yoğun bir seçim sürecinin ardından belirlenen bu şarkılar, Acer’in hikayesinin sadece küçük bir kısmını oluşturuyor. Albüm bizi her şeyin dijitalleştiği dünyada, akustik duyguların yapaylıktan uzak yaşandığı günlere götürüyor.

        Albümün ilk video klip çalışması ise Adil Can Ocak yönetmenliğinde, albümle aynı ismi taşıyan "40" şarkısına çekildi. Sanatçının müzikle olan bağı çocukluk çağında 7 yaşında flüt ve bağlamayla başlayıp, sonraki yıllarda ünlü sanatçıların ardında gitar çalmasına neden olan bir tutkuya dönüşüyor.

        REKLAM

        ŞEREFE VE BEYAZ YAKALI ADAM ŞARKISINA GİDEN YOL

        Tamer Acer, müzikle ilişkisini ve hikayesini şöyle anlattı:

        “7 Yaşında bağlama flütle tanıştığımda ailem varını yoğunu satıp ‘iyi bir hayat yaşayalım’ apartmana taşındı. Apartmanları merdivenleri sevemedim. Bütün heyecanım müzikti. O kadar sevdim ki 16 yaşımdan başlayarak gitarla müzikten para kazanmaya da başladım. 20 yaşıma geldiğimde Taksim’de küçük bir stüdyom vardı. Türkiye’de Açık Hava konserlerinde bir çok ünlü sanatçının arkasında basgitarist sahnedeydim. Sonra şansımı uzaklarda denemek istedim. Avustralya’ya gittim. Sonra kendi şarkılarımı yazmaya başladım ve “Şerefe” şarkısı ve ortaya çıktı. Sonra İstanbul’a döndüm ve Şerefe Youtube’da yaklaşık 2 milyon izlemeye ulaştı. Sonra ikinci şarkıyı ikinci şarkım ‘’İstanbul’’ beyaz yakalı bıkkın bir adamı anlatıyordu.”

        Tamer Acer’in son albümüne adını veren 40 şarkısı, bir dostunun cenazesi sonrası döndüğü evde gitarı eline aldığında ortaya çıktı. Acer, büyük bir acı yaşadığı düğün günü toprağa verdiği dostunun ardından yazdığı şarkıyı anlattı:

        “Cenazeden sonra eve gittim. Bir dostumu kaybetmiştim ve gitarı elime alınca o sözler ağzımdançıktı. Yakın bir aile dostumuzdu ve düğün günü toprağa vermiştik. İşte ben o gün gerçek acı neymiş gördüm yıllardır kendime kurduğum dünyanın ne kadar karanlık olduğunu gördüm. Yaşım 40 olmadan öleceğimi düşündüm. 40 bu hikayeyi anlatıyor.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ