KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Taner Boz

1970 yılında Mersin'in Mezitli ilçesi'nde doğdu.İlkokulu Akarca Köyünde okuduktan sonra 2 Yıl Diyanet İşlerine Bağlı Müftü Köprüsü Kur'an Kursunda Din eğitimi aldı. Mersin İmam Hatip Lisesinin Orta Okulundan 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Mersin Ticaret Lisesini Okul Birincisi olarak 1988 Yılında bitirdi. Aynı yıl İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakultesini kazanarak 1996 Yılında mezun oldu. 1997 Yılında Avukatlık mesleğini ifa etmeye başladı. Bir dönem serbest avukatlık yaptıktan sonra Türkiye çapında bir Şirketler Grubunun Hukuk Müşavirliğini yaptı ve Şirket ortağı oldu. 2001 Yılında tekrar Serbest Avukatlık Yapmaya başladı.

Taner Boz, Mersinde ve Adanada Faaliyet Gösteren Yönetim ve Danışmanlık Şirketi ve Zümrüdü Anka Casting&Production Sinema-Dizi Film Ajansının hukuk müşaviri olarak hizmetlerine devam etmektedir.

Avukat ve aynı zamanda Arabuluculuk ünvanını alan Taner Boz ülkücü bir babanın oğlu olarak ülkücülüğü babasından öğrenmiş hayatı boyunca bu davaya hizmetine devam etmiştir.Özellikle Üniversite eğitiminde ülkücü hareketin içinde birçok görev ifa etmiş yer almıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Adana/Seyhan İlçesine Kayıtlıdır.

Taner Boz DÜNYA YÖRÜK-TÜRKMENLER BİRLİĞİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkanıdır. OĞUZ BOYLARI DERNEĞİ Yönetim Kurulu Üyesidir. Milliyetçi Avukatların Kurduğu ÇUKUROVA HUKUKÇULAR DERNEĞİ Disiplin Kurulu Bşk.Yardımcısı ve kurucu üyesidir. Bu dernek kurucuları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından genel merkeze çağrılarak Türkiye'de bir ilk olması nedeniyle onure edilmiştir. NİZAM HUKUKÇULAR DERNEĞİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucusudur. Avukat Taner Boz sporcu ve 4 branşta antrenör (KORT TENİSİ-BADMİNTON-VUCUT GELİŞTİRME FİTNES-KİCKBOKS) ve 2 branşta hakem(BİLEK GÜREŞİ-KORT TENİSİ) olup ilgili federasyonlarda kayıtlıdır. Aktif olarak spor yapmakta kurucusu olduğu Öz Anka Gençlik ve Spor Kulübü başkanıdır.

Avukat Taner Boz aynı zamanda EDEBİYATLA ilgilenmekte şiir yazmakta ve fırsat buldukça köşe yazarlığı yapmaktadır. Küçüklükten babasının teşviki ile TİYATRO ile ilgilenmiş bir çok oyunda oynamış oyunculuğundan dolayı Sineme, Dizi ve Film'de rol almıştır. Bunlardan bazıları HANIMIN ÇİFTLİĞİ dizisinde Adana Valisi -ADANALI dizisinde Operasyon Emniyet Müdürü-KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN Sinema filminde Mavi Marmara Gemisi Türk Yolcularından biri olarak rol almıştır. Sanatla ve Sporla iç içedir. Aynı zamanda bir kişisel uzmanı olup toplam kalite yönetimi konusunda eğitim almış siyasetle ilgili birçok eğitim, seminer ve konferanslara katılmıştır.

AKP 26.Dönem Mersin Milletvekili Adayı olan Taner Boz, evli ve 3 çocuk babasıdır.