Taner Ölmez: Koltuk değnekleriyle yürümek çok zordu
'Hayatla Barış' filmi henüz küçük bir çocukken geçirdiği kazadan sonra sağ bacağını kaybeden 'Ampute Messi' olarak tanınan, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı'nın futbolcusu Barış Telli'nin hayat hikâyesini konu alıyor. Filmin oyuncuları Taner Ölmez ile Bülent İnal, Habertürk'ten Şeyda Odabaş'ın sorularını yanıtladı. "Barış'ın rüyasına ortak olmak istedik" diyen Ölmez ile İnal, filmin çekim süreci hakkında açıklamalarda bulundu

"BAZI YERLERİN KURGU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORDUM"
* Son olarak 'Hayatla Barış' filminin izleyicilerde hangi duyguları uyandırmasını istersiniz?
Taner Ölmez: Şimdi bu filmde açıkçası hüzün var. Bu filmde umut var, gülecekleri yerler var, anlayacakları yerler var ama ne olursa olsun filmden çıktıklarında en baştaki duygu umut oluyor. Ben de filmin oyuncusu olarak değil, filmin bir izleyeni olarak söyleyeyim bir sürü yerde çok duygulandım, ağladığım yerler oldu ama sonunda filmden çıktığımda başka bir enerjiyle çıktım açıkçası. O da umut oldu.
Bülent İnal: Senaryoyu okurken ben bazı şeylerin kurgu olduğunu düşünüyordum. Yani birinin hayatını alıp sinemaya aktarırken içine kurgu eklersiniz mutlaka. Fakat Barış'la sette otururken çektiğimiz sahnelerin % 99'u, 95'i değil, tamamının gerçek olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım. Yani "O yaşta bir çocuk bu kadar zor duyguları atlatıp, böyle zorlukları atlatıp nasıl bunu başardı?" diye büyük şaşkınlıklar yaşıyorsunuz. O yüzden de bu filmin yaşatacağı duyguyu tahmin edemiyorum insanlar üzerinde. Ben çok etkilenmiştim çekerken. Tabii ki umut en önemli duygu diyebiliriz.
* 'Hayatla Barış'ın gişesi bol olsun.
Taner Ölmez: İnşallah, çok teşekkür ederiz.
Bülent İnal: Ayağınıza sağlık.

23 Şubat'ta gösterime girecek olan 'Hayatla Barış' filminin oyuncu kadrosunda Taner Ölmez ile Bülent İnal'ın yanı sıra; Nazan Kesal, Gürkan Uygun, Biran Damla Yılmaz, Sinan Tuzcu, Erkan Üçüncü, Arben Akış, Alara Turan, Mekin Sezer, Gurur Çiçekoğlu ve Devrim Kabacaoğlu gibi isimler yer alıyor.
Medya Door / Hünkar Doğan yapımcılığında, Ekin Pandır’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosunda ise Caner Erzincan ve Koray Yeltekin'in imzası bulunuyor.