KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Tansu Kaya

1975 İzmir Karşıyaka doğumlu. Aslen Selanik muhaciri bir ailenin iki çocuğundan biri. Mübadelenin ardından önce Tekirdağ’a yerleşen ailesi daha sonra İzmir’e göç etmiş ve burada yaşamaya başlamıştır. Babasının inşaat işleriyle uğraşması sebebiyle daha sonra Aliağa’da ikamet etmeye başladı. 1996 yılı Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Mim. Fak. İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu. Askerliğini Eğirdir Dağ Kom. Okul Komutanlığı ve ardından Şırnak Çakırsöğüt Jan. Kom. Tugay K’lığında tim komutanı olarak tamamladı. Askerlik dönüşü Aliağa ilçesinde baba mesleği olan inşaat, plan-proje ve taahhüt işleriyle uğraşmaya başladı. Daha önce hiçbir siyasi mensubiyeti ve tecrübesi olmamasına karşılık, 2001 yılında Ak Parti kurulurken gelen bir teklif üzerine Aliağa İlçe teşkilatının kurucular kurulu içerisinde teşkilat başkanı olarak görev aldı. 2002 yılında ilçe başkanı oldu. 2004 yılının yerel seçimlerinde partisi tarafından belediye başkan adayı gösterildi ve Aliağa halkının teveccühüyle belediye başkanı olarak seçilip 5 yıl süreyle görev yaptı.

2009 sonrasında Ak Parti İzmir il yönetiminde il başkan yardımcısı olarak görev aldı. 2014 yılına geldiğimizde, Mart 2014 yerel seçimlerinde seçim süresince Gaziemir ve Menderes ilçelerinin seçim koordinasyonundan sorumlu olarak çalıştı. Seçim sonrası Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarında görev aldı. Ardından mevcut il yönetiminin istifasının alınması neticesinde yapılan çalışmada, sona kalan 4 namzet adaydan biri olarak sayın Başbakanımızın huzuruna çıktı. Fakat Temmuz 2014‘te görev şimdiki il başkanına tevdi edildi.

Herhangi bir cemiyet üyeliği ve aidiyeti bulunmamaktadır. Üniversite yıllarında Isparta Ülkü Ocakları’nın üniversite  kolunda fakülte sorumlusu olarak görev aldı. Halen Ege Motor Sporları Klübü (EMK) yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.