Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taşerona kadro 2023 son dakika haberi: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor ve başvuru şartları nelerdir, son durum nedir?
        1

        90 bin taşerona kadro son durum gelişmeleri yeniden gündeme geldi. Yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin teklif geçtiğimiz günlerde Meclis'e sunulmasının ardından komisyondan geçti ve kabul edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından 90 bin taşerona kadro konusu yeniden sorgulanmaya başladı. İşte taşerona kadroda son durum...

        2

        SÖZLEŞMELİYE KADRO KOMİSYONDAN GEÇTİ!

        Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

        3

        TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

        Taşeron işçilerin kamuda kadrolu hale gelmesi konusunda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullanmıştı.

        4

        TAŞERONA KADRO ÇIKTI MI?

        90 bin taşerona kadro henüz çıkmadı. Bakan Bilgin'in açıklamasına göre taşerona kadro düzenlemesinin yeni yılda çözüme kavuşması bekleniyor.

        5

        90 BİN TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçiye kadro düzenlemesi için çalışmalara devam ettiklerinin altını çizmişti. Konuya ilişkin son dakika açıklaması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ