Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TAŞERONA KADRODA SON DURUM 2022: 90 bin taşerona kadro gelecek mi ve ne zaman gelir? Taşerona kadro kimleri kapsayacak ve koşulları nedir?
        1

        Taşerona kadro son dakika gelişmelerini yakından takip eden binlerce işçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildiğini açıklayan Bakan Bilgin konuya ilişkin olarak "O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini Kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız." ifadelerini kullandı. İşte, 90 bin taşerona kadroda son durum...

        2

        BAKAN BİLGİN'DEN SÖZLEŞMELİYE KADRO AÇIKLAMASI!

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro konusuna dair açıklamada bulundu. "Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" ifadelerini kullanan Bakan Bilgin, 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşmas için çalışmaların bittiğini açıkladı.

        3

        "DOSYA DOSYA AÇIYORUZ"

        "Taşeron düzenlemesi ile birlikte mi ele alınacak?" sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, "Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak." ifadelerini kullandı.

        4

        90 BİN TAŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.

        5

        O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini Kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." açıklamalarında bulundu.

        Açıklamalardan yola çıkarak, 90 bin taşeron işçisinin kadroya Kasım ayında alınması bekleniyor.

        6

        90 BİN TAŞERON İŞÇİ KİMLERİ KAPSIYOR?

        Bakan Bilgin, taşeron işçiye kadro için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. 90 bin taşeron işçi kapsamının önümüzdeki günlerde Bakan Bilgin tarafından açıklanması bekleniyor.

        7

        "GEÇMEYEN BİR GEÇİCİ İŞÇİLİK SORUNU VAR"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Mesela geçici işçiler sorunu. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, bizim geçici işçilerimiz vardı. Demir yolları ile görüşüyorum, geçici işçilerimiz hale geçici işçi…

        Bir türlü geçmeyen bir işçilik dönemi var. Bunu çözeceğiz. Geçici işçilik meselesinin çözülmesi lazım. Ayrıca 696 Sayılı KHK'yla geçen işçilerin problemleri var. Onların çözülmesi daha kolay, o konuda hazırlıklarımız tamamlandı ama orada bir başka sorun daha var, önemli bir sorun da şuydu.

        8

        BÜTÜN ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK

        Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ