Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Saray ilçesinden tedavisi için Çorlu'ya getirilen "Fındık" isimli sokak köpeği, kanseri yenerek sağlığına kavuştu.

        Saray'da bulunan sokak köpeği Fındık, vücudunda oluşan büyük bir yara nedeniyle Saray Belediyesi yetkililerince teslim alındı.

        Yapılan muayenede deri kanseri (melanom) olduğu tespit edilen Fındık, tedavisinin Saray'da mümkün olmaması nedeniyle Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne getirildi.

        Burada belediye veterinerlerinin muayene ettiği vücudundaki tümör cerrahi müdahale ile alınan Fındık, kanseri yenerek sağlığına kavuştu.

        Ameliyatın ardından müşahede altına alınan ve kısırlaştırma prosedürleri de yerine getirilen köpeğin ameliyat sonrası yapılan muayenesinde vücudunda başka metastazlara rastlanmadığı kaydedildi.

        Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fındık'ın eski sağlığına kavuşturularak, yaşadığı bölgeye geri bırakılacağını söyledi.

        Sokak hayvanlarına yönelik ciddi projelerinin olduğunu ifade eden Sarıkurt, ''Saray Belediyesi yetkililerince kanser olduğu için tedavisi yapılamayarak için bizim veterinerlerimize getirilen sokak köpeğinin gerekli cerrahi müdahalesi yapılarak sağlığına kavuşturuldu. Biz, sosyal belediyecilik anlamında sokak hayvanlarına yönelik de ciddi projeler üretiyoruz. Bölgemizde vatandaşlar tarafında belirlenen sokak, yaralı ve benzeri sokak hayvanlarına, belediye bünyesinde görev yapan veterinerlerimiz müdahale ederek gerekli işlemleri yapıyor.'' diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler