Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorlu’nun önemli tarihi yapılarından biri olan Çorlu Kalesi’nin gün yüzüne çıkarılması ve kültürel turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

        Yakın zaman içerisinde Çorlu’nun üstün sanayi özelliği yanında kültürel kimliğini ön plana çıkarmak ve ülkemizin en önemli kentlerinden biri konumuna geçmesini sağlayacak yol haritasının belirlenmesine katkıda bulunmak için oluşturulan Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu’ndaki en önemli kültürel miraslardan biri olan Çorlu Kalesi’nin turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalar doğrultusundaki teşrif ve tanzim çalışmaları kapsamında drone ve 3D lazer taramasıyla mevcut duvarların rölöve projeleri hazırlanarak onaylanması için Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunulacak.

        Namık Kemal Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında Ahi Evran Üniversitesi’nden Arkeolog Ömer Uzunel tarafından gerçekleştirilen taramalar, Çorlu Kalesi’nin turizme kazandırılması için sürdürülen çalışmalarda önemli bir adım olacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler