Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ruhan YALÇIN/ TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ'da çalıştıkları gıda fabrikasında toplu iş sözleşme görüşmeleri olumsuzlukla sonuçlanan ve greve başlayan işçiler, valilik önünde oturma eylemi yaptı. Polisin müdahale ettiği işçilerden 58'i gözaltına alındı.

        Çorlu ilçesindeki gıda fabrikasında toplu iş sözleşmeleri çıkmaza giren ve bir süredir grev yapan yaklaşık 200 işçi, Vali Aziz Yıldırım ile görüşmek üzere valilik önüne geldi. Bina önünde olan polis ekipleri, gruptan Tekgıda-İş Sendikası'nın temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 2 kişinin Vali Yıldırım ile görüşebileceğini açıkladı. Polisin talebini kabul etmeyen işçiler, valilik merdivenlerinde oturma eylemi başlattı. Uyarılara rağmen eylemlerini sonlandırmayan gruba, çevik kuvvet ekipleri müdahale etti, işçiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis aralarında Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu'nun da bulunduğu 58 kişiyi ifadelerine başvurmak üzere emniyete götürdü. DHA-Güvenlik Türkiye-Tekirdağ Ruhan YALÇIN

        2021-09-23 14:01:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler