Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ'da sürüden ayrıldığı tahmin edilen ve tarihi Bedesten Çarşısı'nın bahçesine konan leyleğe çarşı esnafı sahip çıktı. Esnaf aralarında para toplayarak 'Yaşar' adını verdikleri leyleği beslemeye başladı. 

        Süleymanpaşa ilçesinde tarihi Bedesten Çarşısı'nın bahçesinde yaklaşık bir hafta önce sürüden ayrıldığı tahmin edilen bir leylek kondu. Bahçeden günlerdir ayrılmayan leyleğe, çarşı esnafı sahip çıktı. Her gün aralarında para toplayıp leyleği besleyen esnaf, hayvanın artık çarşının maskotu olduğunu söyledi. Esnaf Mahmut Didman, "Leylek bir haftadır ayrılmıyor. Her gün besleniyor.  Balık daha çok sardalya ve hamsi türlerini seviyor, bir de solucan yiyor.  Halk onu çok seviyor herkes resim çektiriyor" dedi. 

        'O ARTIK BİZİM BİR SAKİNİMİZ'

        Çarşıda çay ocağı işleten Ahmet Didman da  "Geçen hafta pazartesi günü iş yerime geldiğimde baktım yürüyordu, balık verdim ona erkenden. Gitti zannettim onu ertesi gün bir baktım gene burada esnaf besliyor. Balık çok seviyor, hamsi, sardalya yiyor bir de solucan yiyordu. Besledik hayvanı o da alıştı buraya gitmiyor. Geliyor, geziyor sabahları erken açıyorum burayı işte hayvan sevdiğimiz için bakıyoruz ona. Artık çarşımızın sakini oldu, sürüyü bıraktı bize geldi. Çay içenler ona bakıyor o da bize bakıyor. Arkadaşlar ona 'Yaşar' adını koymuşlar" dedi.  DHA-Genel Türkiye-Tekirdağ Ruhan YALÇIN

        2021-09-23 16:20:26

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler