Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Temsilciler Meclisi'nde Trump'ı kızdıran istihbarat toplantısı

        ABD istihbarat yetkililerinin geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde bir brifing verdikleri ve Rusya'nın 2020 seçimleri için Donald Trump lehine çalışmalar yürüttüğünü rapor ettikleri belirtildi.

        Reuters'ın ismini vermek istemeyen bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Demokratların çoğunlukta olduğu İstihbarat Komitesi'nde yer alan Cumhuriyetçi vekiller istihbarat yetkililerinin raporunu sorguladı.

        Kaynak, "Cumhuriyetçiler beklendiği gibi yanıt verdi. Kendilerini kaybettiler ve istihbaratı sorguladılar" ifadelerini kullandı.

        Gizli kodla yapılan toplantıda, istihbarat yetkilileri milletvekillerini, Rusya'nın 3 Kasım'da yapılacak seçimlerin bütünlüğüne gölge düşürmek için çalıştığı konusunda uyarırken, aynı zamanda Moskova'nın Trump'ın 4 yıllık bir dönem daha Beyaz Saray'da kalması için faaliyetler yürüttüğü belirtildi.

        Perşembe günü New York Times'ta yer alan bir habere göre, istihbarat yetkililerinin Temsilciler Meclisi'nde böyle bir brifing vermesi Başkan Trump'ı kızdırdı. Trump toplantının ardından, Ulusal İstihbarat Direktörü Joseph Maguire'ı görevden aldı ve ABD'nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell'i bu göreve getirdi.

        2018'den bu yana Berlin'de görev yapan Grenell, Washington'da Trump destekçisi isimlerden biri olarak biliniyor.

        Beyaz Saray ve Ulusal İstihbarat, Temsilciler Meclisi'nde gerçekleştiği iddia edilen istihbarat toplantısıyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ