Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yusuf Demir açıklaması - Günün Spor Haberleri - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray 'ın Rapid Wien'den transfer ettiği ve yabancı statüsünde oynayan Yusuf Demir'in yerli kategorisinde sayılıp sayılmaması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Son olarak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Türkiye, Yusuf'u kazanmalı. Bu konu ile ilgili TFF'yle görüşeceğiz" ifadelerini kullanarak TFF'ye, Yusuf için girişimlerde bulunacaklarını net olarak ifade etmişti.

        TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaşananlarla ilgili olarak Akşam Gazetesi'ne konuştu.

        İşte o açıklamalar:

        "Ülkemizde biliyorsunuz, bir talimat var. Bir Türk oyuncunun bir başka ülke milli takımını seçmesi durumunda Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bu talimatı biz yeni yazmadık. 2015 yılında yapılmış bir talimat. Bu oyuncu da en son Ekim 2021'de Avusturya Milli Takımı'nda dördüncü resmi maçını oynamış. Onun için Türk Milli Takımı'nda oynama şansı yok. Bizim mevcut talimatımıza göre Türk olarak oynayamıyor."

        REKLAM

        'Mesut Özil örneği yanlış'

        "Mesut Özil örneği yanlış. Çünkü Mesut'un Alman Milli Takımı'nı seçmesi 2015 yılından önce. Bu talimat 2015 yılında çıkartılan bir talimat. Galatasaray, bu futbolcuyu transfer ederken bu talimat vardı. Galatasaray Yusuf Demir'i alırken bu talimatı biliyordu. Galatasaray Yusuf Demir'i transfer ettikten sonra böyle bir talimat çıkartmadık. 7 yıl önce çıkartılmış. Bununla ilgili şu andaki uygulama bu. İleride bir talimat değişikliği çıkarsa durum değerlendirilir. Şu anda öyle bir durum yok."

        Korsan yayın açıklaması

        Korsan yayınla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili Büyükekşi, "Biz yayıncı kuruluşla birlikte korsan yayın üzerinde çalışıyoruz. Korsan yayın yapanları yayıncı kuruluş bize bildiriyor. Biz de ESB'ye bildiriyoruz. Onlar da yayını hızlı şekilde kesiyorlar. O şekilde bir iş birliğimiz var. Belli aralıklarla da burada kontrol yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Kuntz ile yola devam mı?

        TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kuntz'la yolların ayrılacağı ile ilgili iddialara yanıt verdi. Büyükekşi, "Hocamız Kuntz'la ayrılma gibi bir düşüncemiz yok. Hocamızla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Mehmet Büyükekşi, Milli Takım 'ın hedefleri ile ilgili ise "Milli Takım olarak hedeflerimizi belirlemiş durumdayız. Şu an Uluslar Ligi'nde yerimiz belli. Öncelikle hedefimiz bir üst lige çıkmak" diye konuştu.

        Son dönemde takımlarımızın Avrupa arenasında gösterdikleri performansla ilgili TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ülke puanımız açısından son derece önemli. İnşallah dört takımımız da Avrupa'da yoluna devam eder. İnşallah 15'inciliğe kadar çıkarız. Çünkü üstümüzdeki ülkelerle aramızda çok büyük puan farkı yok. Yoksa Şampiyonlar Ligi'ne Türk takımlarının gitmesi konusunda sıkıntılar yaşanacak" diye konuştu.

        'Çok daha iyiye gidecek'

        Yapay zekanın yaptığı hakem atamalarından memnun musunuz? sorusuna Başkan Mehmet Büyükekşi; "Yeni bir uygulama yapıyoruz. İyinin düşmanı mükemmeldir. Her zaman daha mükemmeli arıyoruz. Şu an gelişme aşamasında. İnşallah her geçen gün daha iyiye gidecek" yanıtını verdi.

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi "İlk günden beri Fair Play çağrısı yapıyoruz. Futbol barış, dostluk, kardeşlik ve sevgi demek. O yüzden futbolda küfürsüz, kavgasız, dövüşsüz, kadınların, çocukların da geldiği maçlar olmasını istiyoruz. Bir kurul oluşturduk, her ay bir çalışma yapacaklar" diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ