Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Tıpır Dede' ile 'Baliş Kızı'nın sevgisi ilk günkü gibi

        Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesine bağlı Çukurköyü'ndeki kerpiç bir evde yaşamını sürdüren 100 yaşındaki Ramazan Boztepe ile 87 yaşındaki Arife Boztepe, çevrelerinde Tıpır Dede ile Baliş Kızı olarak biliniyor.

        AA'nın haberine göre iki oğlu, bir kızı ve torunlarıyla mutlu bir yaşam süren Boztepe çifti, 74 yıldır aynı yastığa baş koydukları evlilikleriyle dikkati çekiyor.

        Yaşlılığa bağlı birtakım rahatsızlıkları olsa da birbirlerine bağlılıkları, sevgi ve muhabbetleri ilk günkü gibi süren Boztepe çifti, hiç ayrılmıyor.

        Kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdüren çift, bir fırın ve yatağın dışında eksikliklerinin olmadığını belirtiyor.

        "BUGÜNE KADAR BİRLİKTE ÇOK GÜZEL GÜNLER GEÇİRDİK"

        Beş yıl önce görme kaybı yaşamaya başlayan Ramazan Boztepe, askerliğinin ardından 74 yıl önce aynı zaman da komşuları olan eşi Arife ile evlendiklerini söyledi.

        Bugüne kadar birbirlerine hiçbir ağır sözlerinin bulunmadığını aktaran Boztepe, "Arife'mle bugüne kadar birlikte çok iyi ve güzel günler geçirdik. Allah'a şükür 74 yıldır aynı yastığa baş koyduk, mutluyuz. Arife'mi çok seviyorum. Bu yalan dünyada çok mutlu oldum. Çünkü, torunumun torununu gördüm" dedi.

        Kendisine 'Tıpır Dede', eşine de 'Baliş Kızı' denilmesine değinen Boztepe, "Köyde yaşayanlar genellikle lakaplarla tanınır. Çocukluğumda ben hızlı hızlı yürür, patır kütür edermişim. Ebem de bana 'Tıpır' demiş, öyle bir lakabım olmuş. Eşimin babasının lakabı 'Baliş'di. Bu yüzden eşimin adı da 'Baliş Kızı' kaldı. Ben de genelde 'Baliş Kızı' derim. Herkes de bizi bu isimlerle bilir" diye konuştu.

        REKLAM

        Boztepe, uzun yaşamının sırrıyla ilgili de "Hayatta namaz kılmak ve komşularla iyi geçinmek çok önemli. Bunlara dikkat ediyoruz. Çalıştık, kazandık. Ekmek, bulgur, su ve Allah ne verdiyse onları yedik. Özellikle de yoğurda çok düşkünüm. Hatta yoğurt insana en iyi katıktır. Bunları düşünerek ve yiyerek bu yaşa kadar geldik" ifadesini kullandı.

        "TIPIR DEDE'MLE HİÇ AYRILMADIK"

        Eşinin yanından hiç ayrılmayan Arife Boztepe de yılların çabuk geçtiğini, eşiyle mutlu bir evliliklerinin olduğunu dile getirdi.

        Hallerine her zaman şükrettiklerini belirten Boztepe, "Tıpır Dede'mle hiç ayrılmadık. Bazen dedikodularla küsüşür, geri barışırdık. Birbirimize her zaman sevgili ve saygılı olduk. Beraber tarlada çalıştık, öküzlerle, atlarla ektik, biçtik. Allah ne verdiyse birlikte yedik, içtik" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ