Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOBB Kanununda değişiklik teklifi Meclis'te

        AK Partili milletvekilleri, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ile oda veborsayönetim kurulu başkan ve üyelerinin, seçilemedikleri takdirde eski görevlerine dönebilmesini öngören kanun teklifi hazırladı.

        AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ve Isparta Milletvekili Recep Özel'in, Türkiye Odalar veBorsalar Birliği ile Odalar veBorsalar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

        Teklife göre, milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ile oda veborsayönetim kurulu başkan ve üyeleri, aday olamadıkları veya seçilemedikleri takdirde en geç Yüksek Seçim Kurulunca seçim sonuçlarının ilanını takip eden bir ay içinde eski görevlerine dönebilecek.

        Bu süreçte, birlik başkanı ile oda veborsayönetim kurulu başkanını yerine seçim yapılmayacak; yönetim kurulu üyelerinin yerine ise yedek üye çağrılacak.

        Birlik Başkanı ile oda veyaborsayönetim kurulu başkanının eski görevlerine dönmeleri için öngörülen sürenin sonuna kadar en yaşlı başkan yardımcısı, bunun yokluğunda en yaşlı üye geçici olarak başkanlık görevini yürütecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ