Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu Temmuz ayında çiftçiler buğday hasadı yaparken, rekoltede düşüş yaşanıyor.

        Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yenisu köyünde buğday hasadı yapan çiftçiler verim düşüşünden yakınıyor. Tokat'ta mevsimsel geçişler arasındaki farklılık, yağışların mevsim normallerinde seyretmemesi nedeniyle buğday rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Yenisu köyünde çiftçilikle geçimlerini sağlayan Zeki Hin, buğday hasadının iyi olmadığını ifade ederek, "Buğday daha önceden yüzde 1015 veriyordu. Şuan verim çok düşük" dedi. Sıcak havada çalışmaya alışık olduklarını ifade eden Hin, "Bizler için hasat yapmanın bir zorluğu yok. Çiftçi olduğumuz için alışkınız bu duruma. Sıcak hava bizleri çok fazla etkilemiyor" diye konuştu.

        Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen ise 700 kilogram civarında buğday verimi olan bazı bölgelerde bu oranın 200 kilograma kadar düştüğünü söyledi. Artova ve Kazova bölgesinde beklenen yağışların geç kalmasından dolayı buğdayda rekolte düşüşü yaşandığını ifade eden Dökülen, buğday fiyatlarının ise yapılan zamlara oranla düşük olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler