Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat’ın Sulusaray ilçesinde bulunan Kamış Göledi'ni göç durağı olarak kullanan flamingolar renkli görüntüler oluşturdu.

        Tokat’ın Sulusaray ilçesinde bünyesinde birçok kuş türünü barındıran Kamış Göledi, göçmen kuşların durağı haline geldi. Ördek, karabatak kuşlarının yanı sıra bölgede görülen flamingolar dikkat çekti. Yöre sakinlerinden Faruk Yorgun, ismini gölette yetişen kamıştan alan göledin birçok kuş türüne ev sahipliği yaptığını söyledi. Flamingoların sıcak ülkelere göç ederken gölette konakladıklarını tahmin ettiklerini ifade eden Yorgun, “Bu gölet kurumuştu. Alpu Deresi'nden buraya kanalla su bağladık. Tarımsal sulamada kullanılan gölet karabatak, ördek kuşlarına ev sahipliği yapıyor. Flamingo kuşları geldi bu sene. Kuşları izlemek için ziyaretçiler geliyor. Bu gölün turizm bölgesi olarak kazandırılmasını istiyoruz. Herkesin gelip bu doğayı, güzelliği görmesini istiyoruz. Doğa, manzara harika” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler