Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor 2022? TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları neler? Başvuru nasıl yapılır? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        TOKİ, ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşa imkan sağlıyor. Kuralara katılanlar arasından seçilen talihliler ev sahibi olmaya hak kazanıyor. TOKİ her yıl olduğu gibi bu yıl da indirim kampanyası düzenlemeye devam ediyor. Peki, 2022 TOKİ indirim kampanyası ne zaman başlıyor? TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?

        2

        2022 TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN?

        TOKİ tarafından her yıl düzenlenen indirim kampanyaları bu sene de yapılacak. Borcunu erkenden kapatarak tapusunu almak isteyen vatandaşlar için kampanyanın tarihi 22 Mart olarak belirlendi.

        3

        BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

        Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar ise 19 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

        4

        TOKİ, arsa sahibi olmak isteyenlere de müjdeli haberi verdi. Borcunu peşin ödeyip konutunun tapusunu almak isteyen vatantaşlar için yüzde 22’lik bir indirim uygulanacak. Aynı durum arsa sahipleri için de geçerli olacak ve arsalar için de yüzde 10 indirim yapılacak.

        5

        TOKİ'nin indirim kampanyası ile ilgili açıklaması şu şekilde; “Yüzde 22 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 22 Mart -19 Nisan 2022 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak”

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ