Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ kura çekim tarihleri 2022: İstanbul, Ankara, İzmir 2022 TOKİ Sosyal Konut iş yeri ve 2+1, 3+1 konut kura çekilişi ne zaman yapılacak, kura sonuçları ne zaman belli olacak?
        1

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekim tarihini hakkında açıklamalarda bulundu.

        2

        BAŞVURULAR 31 EKİM'DE SONA ERDİ!

        Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri beklenen açıklamalar sonucu netlik kazandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı 31 Ekim 2022 tarihinde ise sona erdi.

        3

        2022 TOKİ KURA ÇEKİMİ TARİHİ BELLİ OLDU!

        İstanbul’un Beyoğlu İlçesi Okmeydanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, TOKİ kura çekimi tarihleri hakkında beklenen haberi verdi.

        4

        TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        TOKİ Sosyal Konut kura çekimi tarihleri hakkında beklenen müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarına göre, 2022 TOKİ kura çekilişinin ilki 7 Kasım tarihinde Ardahan ve Şırnak'ta gerçekleştirilecek.

        5

        TOKİ KURA HANGİ İLLERDE ÇEKİLECEK?

        Açıklanan bilgilere göre ilk kura 7 Kasım Pazartesi günü Ardahan ve Şırnak'ta gerçekleştirilecek. Kurum konuşmasında konu ile alakalı şu açıklamaları yaptı: "Bununla beraber Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz."

        6

        TOKİ SOSYAL KONUT KURE ÇEKİMİ NASIL YAPILACAK?

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kura çekimi hakkında konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: "Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek."

        7

        "22 BİN 57 KONUTUN KURA ÇEKİLİŞİ TAMAMLANACAK"

        Bakan Kurum'un son dakika TOKİ kura çekimi açıklamasına göre; 12 ilin kura çekilişi 10 günden kısa sürede tamamlanmış olacak. 16 Kasım 2022 tarihinde 22 bin 57 konutun kura çekilişi bitmiş ve hak sahipleri de netlik kazanmış olacak.

        8

        2023 YILININ MART AYINDA TAMAMLANACAK!

        7 Kasım günü itibarıyla başlayacak olan TOKİ sosyal konut kura çekilişi, belirlenen 6 aylık süre içerisinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin sosyal konutun hak sahibi 2023 yılı Mart ayında belirlenmiş olacak.

        9

        2 YILDA TESLİM!

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum TOKİ konutları teslim tarihine ilişkin konuşmasına şu sözlerle devam etti: "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun."

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ