Çinli eski öğrenci, Tokyo ve Pekin arasında siber güvelik krizi başlattı
Japonya'da polis, Çin ordusunun direktifiyle yasa dışı bir şekilde Japon güvenlik yazılımı temin etmeye çalıştığı şüphesiyle daha önce ülkede bulunan Çinli bir öğrenci için yakalama emri çıkardı.
ABONE OLBölgesel anlaşmazlıklar ve egemenlik hakkı iddiaları nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Japonya-Çin ilişkilerinde yeni bir krize neden olabilecek gelişme yaşandı.
Japon polisi, daha önce ülkede bulunan bir Çinli öğrenci için ajanlık şüphesi ile yakalama emri çıkardı. İsminin Wang Jianbin olduğu öğrenilen 36 yaşındaki şüphelinin an itibariyle Japonya'da bulunmadığı belirtilirken, şahsın Japon şirketlerle sınırlı olan bir güvenlik yazılımını satın almak için hayali bir Japon şirketini kullandığından şüphelenildiği belirtildi.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ