Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Tottenham: 1 - Juventus: 2 | MAÇ ÖZETİ! - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı bu gece oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Devler Ligi'nde dün Liverpool ile Porto, Paris Saint-Germain ile Real Madrid karşı karşıya gelmişti. Liverpool, 5-0'ın rövanşında Portekiz temsilcisi ile 0-0 berabere kalarak bir üst tura yükselirken Neymar'dan yoksun PSG evinde Real Madrid'e ikinci maçta da kaybetti ve Avrupa'ya erken havlu attı. Torino'daki ilk maçta 2-2'lik avantajı kapan Tottenham, bu avantajını Wembley'de koruyamadı.

        Maça hızlı başlayan Tottenham, ilk dakikalarda Juventus kalesinde birçok pozisyona girdi. Ev sahibi özellike 15. dakikada Harry Kane ile gole çok yaklaştı. Ceza alanının sağ çaprazında Gianluigi Buffon'u da geçen İngiliz yıldız vuruşunda yan ağlara takıldı.

        Tottenham, aradığı golü 40. dakikada buldu. Ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Heung-Min Son Buffon'u mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

        Juventus, ikinci yarıya riskleri alarak başladı. Dakikalar 64'e geldiğinde sahneye Sami Khedira ve Gonzalo Higuain ikilisi çıktı. Alman yıldızın asistini değerlendiren Higuain skoru 1-1'e getirdi ve takımına umut verdi.

        Bu golden sadece 3 dakika sonra yine bir Arjantinli yıldızlaştı. Ara pasta topla buluşan Paulo Dybala, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Lloris'i avladı ve skoru 2-1'e getirdi.

        Tottenham, bu golden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştırsa da aradığı golü bulamadı ve Juventus, bir üst tura yükseldi.

        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TOTTENHAM - JUVENTUS MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİİÇİN TIKLAYINIZ

        İLK MAÇTA NE OLMUŞTU?

        Juventus 2. ve 9. dakikada attığı gollerle adeta maça 2-0 önde başladı. İki golün de altında Higuain'in imzası vardı. Arjantinli yıldız ilk golünü Pjanic'in asistiyle, ikinci golünü ise penaltıdan buldu.

        Tottenham ise şoktan 35. dakikada Harry Kane ile çıktı ve soyunma odasına 2-1'lik skorla girdi. Maçın 45. dakikasında maçın 2 gollü yıldızı Higuain, bir de penaltı atışından yararlanamadı. İkinci yarıda Juventus'tan daha etkili bir oyun oynayan Tottenham, Eriksen ile 71. dakikada eşitlik sayısın buldu. 2-0 geriden gelen Tottenham, 2-2'lik skoru yakalayarak ikinci maç öncesinde büyük bir avantaj yakaladı ancak koruyamadı.

        REKLAM

        GRUP AŞAMASINDA NE YAPTILAR?

        BARCA'YI TAKİP ETTİ

        Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Barcelona, Sporting Lizbon ve Olympiakos'la eşleşen Juventus, ikinci sırayı alarak bir üst tura yükseldi. İlk maçında Barcelona'ya deplasmanda 3-0 mağlup olan Juventus, sonrasında oynadığı 5 karşılaşmada da mağlup olmadı!

        REKLAM

        Siyah-beyazlılar, Olympiakos'u 2-0, Sporting Lizbon'u 2-1, ve yine Olympiakos'u 2-0 mağlup ederken Sporting Lizbon'la 1-1, Barcelona'yla 0-0 berabere kaldı. Massimiliano Allegri'nin öğrencileri 6 maçta topladığı 11 puanla ikinci sırada yer aldı ve üst tura yükselen taraf oldu.

        ÖLÜM GRUBUNDAN LİDER ÇIKTI!

        Şampiyonlar Ligi'nde 'Ölüm grubu' olarak adlandırılan H Grubu'nda Real Madrid, Borussia Dortmund ve APOEL Nicosia ile yer alan Tottenham, büyük bir başarıya imza atarak grubu lider tamamladı.

        İlk maçında Borussia Dortmund'u 3-1 mağlup eden Tottenham, ikinci mücadelesinde APOEL Nicosia'yı 3-0 yendi. 3. maçta Real Madrid'le deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve evinde İspanyol temsilcisini 3-1'le geçerek büyük bir avantaj elde etti. Tottenham, Dortmund'u deplasmanda da 2-1 mağlup ederek son maça rahat girdi. APOEL Nicosia'yı yine 3-0'la deviren Tottenham bir üst tura lider olarak yükseldi ancak Avrupa'ya bu turda havlu attı!

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ