Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trablus Havalimanı'nın çevresine bombalı saldırı düzenlendiği iddia edildi

        Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed el-Mismari, Bingazi'de düzenlediği basın toplantısında UMH'ye bağlı uçakların başkentte Trablus Uluslararası Havalimanı ve Ulusal Hava Üssü çevresine 6 hava saldırısı düzenlendiğini, saldırılarda ağır bombalar kullanıldığını ancak hedefleri vurmada başarılı olamadıklarını belirtti.

        Mismari, UMH uçaklarının Trablus Uluslararası Havalimanı'nın yakınındaki bölgede bir binayı hedef aldığını, bazı sivillerin yaralandığını ifade etti.

        Öte yandan doğu bölgesindeki bir limana Fransız gemisinin demir attığına dair yerel medyada yer alan iddiaları ise yalanlayan Mismari, demir atan gemininLibyabandıralı olduğunu belirtti.

        Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

        Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüğüLibya'da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalar üç haftadır sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ