Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırları içinde bulunan ancak Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Geyikli mahallesi sakinleri tarafından kullanılan Alaca Yaylası’nda kışın etkisiyle aç kalan ayılar yayla evlerine girdi. Yaylada evleri bulunan vatandaşlar ise ellerinde tüfekle yaylaya çıkarak ayı nöbeti tutmaya başladı.

        Kış ayları ve kar olmasına rağmen arazi araçları ile zaman zaman yaylalarına çıkan vatandaşlar, evlerini ayı saldırılarına karşı kontrol etmeyi ihmal etmiyor. Evlerini kontrol etmek için Alaca Yaylası’a giden vatandaşlar yaylada ayı izlerine rastlayınca tek tek evleri dolaştılar. Yayla evlerini kontrol eden vatandaşlar bazı evlere ayıların girdiğini ve evlere zarar verdiğini görünce ev sahiplerine haber verdiler. Bunun üzerine yaylaya çıkan ve evlerinin zarar gördüğünü gören vatandaşlar, tüfekle yaylada ayı nöbeti tutmaya başladılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler