Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrasya Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Shiva Mameghani ve öğrencileri otizme dikkat çekmek için el boyanma etkinliği ile farkındalık oluşturdu.

        Mameghani, doğan her 59 çocuktan birinin otizm riski ile dünyaya geldiğini belirterek, "Ülkemizde yaklaşık 1 milyon 387 bin 580 otizmli birey ve bu durumdan etkilenen 5 milyon 550 bin 320 aile ferdi bulunmaktadır. Avrasya Üniversitesi Psikoloji Kulübü olarak biz de otizm tanısı almış bireylere ve onların ailelerine dikkat çekmek, öğrencilerimizin otizmli bireyleri daha yakından tanıyabilmesi ve empati kurabilmesi adına kulübümüzde hem el boyama etkinliği yaptık. Hem de Trabzon Yomra Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Uygulama Okulu’na ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz sırasında öğrencilerimiz otizmli çocuklarla tanışma, konuşma, etkinliklerde bulunma şansı yakaladı. Bu etkinlik hem onlar adına, hem bizim adımıza çok faydalı oldu ve onlarda bir farkındalık oluşmasını sağladı’’ dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler