Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 1961 karar nolu Cumhurbaşkanı kararı ile 'Drakula' lakaplı fındık dallarını kurutan 'Turunçgil Uzun Antenli Böceği' ile mücadele çalışması başlatıldı. Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile bulaşık alanlarda mücadele için söküm yapan üreticilere 4 yıl ürün kaybını karşılamak amacıyla komisyonun belirleyeceği rekolte üzerinden kilogram başına 15 TL tazminat ödemesi yapılacak.

        Anavatanı Uzakdoğu olan 'Drakula' lakaplı fındık dallarını kurutan 'Turunçgil Uzun Antenli Böcek” ile mücadelede Cumhurbaşkanlığı yayınladığı kararname ile fındık üreticilerine tazminat verme kararı alındı. Yayınlanan kararnamede, "24 Ekim 2019 tarihli ve 30928 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 1961 karar nolu Cumhurbaşkanı kararına istinaden; karantina zararlısı olan ve ilçemiz Esiroğlu, Bahçekaya, Öğütlü ve Günay Mahallelerinde fındık bahçelerinde zarar yapan Turunçgil uzun antenli böceği ile bulaşık alanlarda mücadele için eradikasyon (fındık bahçelerinin sökümü) yapan üreticilerimize 4 yıl ürün kaybını karşılamak amacıyla oluşturulacak komisyonun belirleyeceği rekolte üzerinden kilogram başına 15 TL tazminat ödemesi yapılacaktır" denildi.

        Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize fındık üreticimizin yanında olduğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler