Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Trabzonspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Faul bile tartışılır pozisyonda maça operasyoncu olarak atanmış hakem Ali Şansalan, tüm Trabzonlu oyuncuların koşu mesafesini geçerek, "Hah şimdi buldum işte Fener'e operasyon yapma fırsatını" diyerek gelip Kim'i attı.

        2

        Sonra Şansalan'ın operasyonları sürdü. Kendisine adeta söven Nwakaeme'nin laflarına ya rabbi şükür diyen, devre biterken Berat'tan bile fırça yiyen operasyoncu Ali, Luiz Gustavo'ya ilk itirazında sarıyı gösterdi. Ferdi'nin Peres'e faulünü terse çaldı. Enner Valencia'nın Berat'a yaptıği net sarı kartlık faulünde sarı kartını arka cebinde unuttu.

        3

        Operasyoncu Ali, 84'de Trabzonspor lehine çaldığı penaltıyı VAR desteğiyle verdi. Peki neden Attila'yı atamadı? Çünkü operasyonculuk tam da budur. Maksat hasıl olduğunda kurallara bakmazsın!

        4

        MEHMET DEMİRKOL: Pereira maça bir ön alan baskısıyla Trabzonspor’un iki kanadına da baskı yaparak girdi. Golü buldu. Mesut’la ikinci şansı da buldu. Ancak 2. bölgeye çekildikten sonra Trabzonspor’un orta sahada üstünlüğünü alması doğaldı. Çünkü Crespo Gustavo’yu destekleme konusunda yetersiz kaldı. Bu 2. bölgede tutunmalarını engelledi.

        5

        Pozisyonun faul olduğunu düşünmüyorum ama eğer faulse bariz gol şansından direkt kırmızı kart gösterilmesi gerekirdi. Bu da Şansalan’ın dengesini kaybettiğini gösterir sanırım. Nwakame’nin özünde haklı ama usulde -tıpkı Gustavo gibi- kartı gerektiren yoğun baskısı hakemi oldukça etkilemiş olmalı.

        6

        Gol içinse sadece Altay’ın hatasının değil Bakasetas’ın cesur tercihini de konuşmak lazım. Kaleci için yere adam yatırmak oraya şut çekilmeyecek demektir. Öyle olmadığını göstermek cesur bir tercih. Top takılsa dalga konusu olabilecekken kahraman oldu böylece.

        7

        UĞUR MELEKE: Hamsik’siz ilk maçta hepimiz onun Siopis’le başlayacağını düşündük. Ama yanıldık. Stratejisinden vazgeçmedi, Fenerbahçe karşısına da 5 hücumcuyla çıktı. Onun ödülünü de sadece 10’a 11 olan bölümde değil, 1-0 geride oynadıkları 20 dakikalık süreçte de aldı bence.

        8

        Abdullah Avcı sadece dünkü galibiyet için değil, ilk 9 haftalık performansı için tebrikin büyüğünü hak ediyor. Cesur 11’ler çıkarıyor, hiçbir maçta beraberlikle yetinmiyor. Her değişiklikle içerideki oyunculara skora razı olmadığını kanıtlıyor. 9’uncu haftayı da liderliği hak ederek bitiriyor bence.

        9

        ERMAN TOROĞLU: Mesut ile F.Bahçe 10 kişi oynadı. Biri daha atılınca 9 kişi oynadılar. Altay'ın kurdurduğu barajı da anlamak mümkün değil. Bakasetas topa vuracak. Topa yakın olan direği arkadaşlarına kapattırdı. Enteresandır direği kapatacak oyuncuyu baraja sokmadı. Bakasetas oraya vurdu ve gol oldu. Bu nasıl bir baraj kurdurmak inanılır gibi değil.

        10

        Maçta 2 tane pozisyon var. Birincisi Kim'in atılması... İkinci pozisyonda iki defans oyuncu arasına giren Djaniny ikisini de ekarte etti. Ceza alanına 1 metre kala da Fenerli oyuncu Kim onu arkadan dirseğiyle itti. Bakın yanyana mücadele olsa omuz omuza kabul ederim ama bu tarz müdahaleyi arkadan yaparsanız hakem faulü de verir, sarı kartı da verir. Bu pozisyona çok yorum yapılacak ama hakem doğru yaptı.

        11

        Penaltı pozisyonunu tartışmaya gerek bile yok. Çok net penaltı. Direkt kırmızı da yapabilir miydiniz? Düşünmekte fayda var. Fenerli defans oyuncusu Szalai resmen grekoromen güreş yaptı. VAR'ın araya girmesiyle penaltı belirlendi.

        12

        AHMET ÇAKAR: Türkiye'de en çok dün geceki yönetimiyle Ali Şansalan konuşulacak. Kim'e gösterdiği ikinci sarıdan gelen kırmızı kart ve çaldığı faul kesinlikle doğru. Kim'in daha önce sarı kartı var.

        13

        Djaniny yanında giderken sırtından dirsekle itiyor. Eğer bu faul çalınıyorsa verilen sarı kart da doğru. Son dakikalardaki penaltıya gelince hakem görmedi. VAR müdahale etti ki, VAR müdahalesi kesin doğru ve haklıydı. Attila Szalai mutlak şekilde Cornelius'un eline, göğsüne sarılıp topa vuramaması için tuttu, indirdi. Bu penaltı kararı da mutlak doğruydu.

        14

        ERCAN GÜVEN: Fenerbahçe Trabzon’da “Zincirleme kaza” gibi bir yenilgi aldı ama bir tek Pereira kazayı yara almadan atlattı!.. Savunma garantisi Kim Jae iki sarı kartla atıldı 23’de takımı on kişi bıraktı. Altay barajı yanlış kurdurdu topu içeri aldı Trabzonspor’a beraberliği hediye etti. Szalai kale önünde Cornelius’a künde atıp penaltı yaratarak Trabzonspor’a “fark” yolunu açtı. En iyi yeri savunması ve kalesi çöktü Fenerbahçe’nin. Üstelik kazaya karışanlar arasında sarı kart adaleti olmayan hakem de vardı. Yani faturayı Pereira’ya kesmek imkansız.

        15

        DENİZ ÇOBAN: 23.dakika Kim-Nwakaeme pozisyonu epeyce tartışılacak bir pozisyon. Tam omuz omuza değil. Bence Nwakaeme, Kim’in temasını çok güzel kullanıyor. Faul diyenler, faul değil diyenleri; faul değil diyenlerde faul diyenleri kolay kolay ikna edemeyeceği bir pozisyon. Hakemi ağır eleştirmemekle birlikte, şahsi fikrim oyun devam etmesinden yana.

        16

        Bence faul yok pozisyonda. Hakem burada düdük çalmışsa pozisyonu kart göstermeden geçemez. Burada faul çalınmışsa kartın rengi sarı kart değil, kırmızı kart olmalıydı. Çünkü burada bir faul varsa Trabzonsporlu futbolcunun bariz bir gol atma şansı vardı.

        17

        37.dakika Gustavo itirazdan kart gördü ama bu pozisyon dahil itirazlarına devam eden Nwakaeme yine kart görmedi.

        18

        83.dakika Trabzonspor lehine VAR yardımıyla verilen penaltı doğruydu. Ancak bu pozisyonda Szalai rakibinin beline sarılarak penaltı yapıyor. Bu pozisyonda oyuncu tek vuruşta gol yapacak pozisyonda. Hareket penaltı ama beraberinde gösterilecek kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ