Prof. Dr. Tabakoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2019 yılında UNESCO'ya kürsünün kurulması amacıyla yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirtti.
Başvuru tarihlerinde henüz dünyada bir salgın olmadığını, bunun aslında bir öngörünün ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini ifade eden Tabakoğlu, "Üniversitemizin eğitim kalitesinin ülkemizde ve içinde bulunduğumuz Balkan coğrafyasındaki bilimsel çalışmalara liderlik edecek noktaya yükseltilmesi öngörüsü ile eğitim sistemimize yeni teknolojilerin ve dijitalleşmenin yarattığı fırsatların daha hızlı şekilde entegre edilmesini amaçladık." değerlendirmesini yaptı.
- "Türkiye'de ilk üniversiteyiz"
Edirne'nin pek çok değeriyle UNESCO listelerinde yer aldığını anımsatan Tabakoğlu, şunları kaydetti:
"Sahip olduğumuz zengin mirasın bizlere verdiği en önemli sorumluluk, Edirne'nin geçmişten gelen birikimi ile Balkanlar'da bilim ve kültür merkezi haline gelmesi için çalışmamız gerektiğidir. Türkiye'de, UNESCO’ya giren bir kültür mirasına sahip tek üniversite olan Trakya Üniversitesi olarak Türkiye ve bölgemiz coğrafyasında bilimsel eğitimde kalitenin artırılması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine hizmet etmek gayesiyle çalışıyoruz.
Bu kapsamda Trakya Üniversitesinde, UNESCO ile birçok farklı iş birliği geliştiren güçlü bir ekiple, ülkemizde eğitim alanındaki ilk UNESCO kürsüsünü kurduk. Birçok medeniyete ve devlete ev sahipliği yapmış, adeta bir kültür başkenti olan Edirne’de bilimin, toplumsal değerlerin, barışın sürdürülebilirliğinin desteklenmesi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalara devam edeceğiz."
Tabakoğlu, UNESCO Paris Yüksek Öğretim Birimi tarafından gerçekleştirilen 2 yıllık değerlendirme süreci sonucunda kurulan UNESCO kürsüsünün, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Erdem Demiröz başkanlığında faaliyet göstereceğini, öğretim görevlileri Burcu Özer, Yaşagül Ekinci ve Emine Demiröz'ün de ekipte yer alacaklarını kaydetti.
Bu arada, kürsünün kurulması sonrasında Rektör Tabakoğlu'na Kenya Mount, Yunanistan Aristotle, Japonya Kyoto üniversitelerinden destek mektupları geldi.
- UNESCO Kürsüsü
UNESCO tarafından 1992 yılında kurulan "UNITWIN Ağları/UNESCO Kürsüleri Programı"nın temel amacı, uluslararası düzeyde üniversitelerarası iş birliğini sağlamak olarak tanımlanıyor.
Trakya Üniversitesinde kurulan "Quality Education and Digital Transformation" kürsüsü de dijital çağda "daha iyi ve erişilebilir eğitim" için çalışma yürütecek.
Trakya Üniversitesi, temel hedeflerini merkeze alan ve eğitimdeki kalitesiyle Balkanlar ve tüm dünyaya açılmasını öngören uluslararası hedeflerini destekleyen kürsü ile UNESCO çatısı altında uluslararası alanda yeni iş birlikleri kurarak, çok ortaklı eğitim ve dijital dönüşüm projeleri gerçekleştirecek.
Dünyada bu anlamdaki diğer kürsüler ise Kenya ve İspanya'da bulunuyor.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.