Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump'ın yeni hedefi: Scientology tarikatı

        ABD Başkanı Donald Trump'ın ünlü scientology tarikatının vergiden muaf statütüsünü kaldıracağı iddia edildi.

        Trump ailesinin dostu ve hükümet yetkilisi Lynne Patton'un iddiasına göre, Trump ailesi Scientology'nin statüsünde değişiklik yapma fikrine katılıyor.

        Patton'ın, 2013'te tarikattan ayrılan ve ardından Leah Remini: Scientology ve Akıbeti isimli bir belgesel dizisi çeken aktrist Leah Remini'ye Twitter'dan yazdığı ve Huffington Post tarafından görülen mesajlarda, "Senin dizini gördüğümden beri Başkan Trump ve ailesine vergiden muaf statünün değiştirilmesini söylüyorum. Daha fazla kabul edemezlerdi ancak henüz bunu kimseyle paylaşma" ifadelerini kullandığı iddia edildi.

        REKLAM

        Patton'ın, "İşin benim üzerime düşen kısmını yapmak için sabırsızlanıyorum. Bu devam eden kabusa ve düzenlemelerin kötüye kullanılmasına nokta koymak istiyorum" dediği öne sürüldü.

        ABD'li bilim kurgu yazarı Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat olarak bilinen Scientology tarikatı, önceleri kişisel gelişim için ortaya konmuştu ancak zamanla dini bir akıma dönüştü. Tarikatın kendine ait bir kilisesi bulunuyor ve Scientology'yi tanıtmak ve yaymak için çalışmalar yürütüyor.

        Scientology, ABD'de ayrı bir din olarak kabul edilse de Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde tarikata karşı sert tedbirler alınıyor.

        Ünlü Holywood yıldızı Tom Cruise da tarikatın en tanıdık yüzlerinden biri olarak dikkat biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ