Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa TSYD temsilcisine tehdit ve hakarete tutuklama!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) temsilcisine tehdit ve hakaret eden taraftar, çıkarıldığı mahmekece tutuklandı.

        İHA'nın haberine göre, dün akşam 3. Lig takımlarından Yeni Mersin İdman Yurdu ile Amasyaspor arasında oynanan maçta basın tribününe girmek isteyen bir taraftar olay çıkardı. Basın kartı, tanıtım kartı ve akreditesi olmadan basın tribününe girmeye çalışan ve yetkililer tarafından basın tribününe alınmayan S.G., içeri alınmayınca sosyal medya üzerinden hakaretler savurdu.

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

        Sosyal medya hesabından TSYD Mersin Temsilcisi ve ve Güney Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adalıoğlu'nu hedef alan şahıs, küfür ve tehdit içeren paylaşımlar yaptı. Adalıoğlu şahsını, ailesini, mesleğini ve TSYD'nin kurumsal yapısını hedef alan, spor müsabakası sürerken şiddet çağrısı yapan bu mesajlar üzerine şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

        REKLAM

        GÖZALTINA ALINDI, TUTUKLANDI

        Şikâyet üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin adresini belirleyerek bu sabah gözaltına aldı. Şüpheli, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

        'HUKUKSAL MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM'

        TSYD Temsilcisi Ali Adalıoğlu, müsabakalar sırasında statlara giriş şartlarının TFF tarafından belirlendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

        "Basın tribününe girebilecek gazetecilerin de bazı şartları yerine getirmesi ve TFF tarafından verilen kartları taşıması gerekir. Adı geçen şahıs gazeteci değildir. TSYD'de ya da TFF'de adına düzenlenmiş bir kart bulunmamaktadır. Maç öncesi bize bir bildirimi de olmamıştır. Maç saatinde kapıya gelmiş ve basın tribününe girmek istemiştir. Görevli arkadaşlar da o şahsı basın tribününe almamıştır.

        Her taraftar gibi maçı stadın herhangi bir tribününden izleyebilir. Ama basın tribününe girme şartlarına sahip olmadığı için tribüne alınmamış. Şahıs bunun üzerine sosyal medyadan şahsıma, aileme, mesleğime, TSYD’nin kurumsal yapısına saldırıda bulunmuş, tehditler savurmuştur. Maç devam ederken defalarca, peş peşe benzer içerikte tehdit mesajları atmıştır. Bu tehditler ve hakaretler üzerine suç duyurusunda bulundum. Hukuksal mücadelemi sürdüreceğim."

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ