Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Tüm yurttan kış manzaraları
        1

        SARIYER'DE DERE TAŞTI, 12 KİŞİŞİ İTFAİYE KURTARDI

        İstanbul’da dün akşamdan beri etkisini sürdüren yağış nedeniyle bazı norktalarda su baskınları yaşandı. Sarıyer Ayazağa Mahallesindeki Ayazağa Deresi, aşırı yağış nedeniyle taştı. Evin kenarındaki 4 ev gece geç saatlerde su almaya başladı. Bazı evlerde yaklaşık 1 metreye kadar su doldu. Yataklarından uyanan vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipler kimi yetişkin vatandaşları sırtına alarak, kimisini ise iki er taşıyarak kurtardı.

        2

        'HER ŞEYİM GİTTİ'

        Sarıyer'deki dere taşkınında evinden kurtarılan bir kadın ise sinir krizi geçirerek, ‘her şeyim gitti’ diyerek feryat etti. Evi su altında kalan ve itfaiye erleri tarafından sırtından taşınarak kurtarılan vatandaş, “3-4 saattir içerdeyiz, her yer berbat durumda” dedi. Saat 5’ten beri mahsur kaldığını dile getiren genç, “Dere taşmış, geçen hafta da böyle olmuştu. Kepçe gelmişti buraları temizledi. Şu ilerisi tıkalı bir adam var izin vermiyor” diye konuştu. Bir başka vatandaş ise, "4 ev mağdur durumda eşyalar olduğu gibi gitmiş. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. İnsanlar çok mağdur, evleri olduğu gibi bırakıp gidecekler, gidecek yerleri de yok” şeklinde konuştu.

        3

        BEYLİKDÜZÜ'NDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından, sabahın erken saatlerinde İstanbul Beylikdüzü'nde kar yağışı başladı. İşe giden vatandaşlar fırtına ve yağış dolayısıyla zor anlar yaşadı. İstanbul genelinde gece boyunca fırtına da etkili olurken, kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor.

        4

        ŞİDDETLİ RÜZGAR ZORLADI

        İstanbul genelinde etkili olan şiddetli rüzgar vatandaşları zor anlar yaşattı.

        5

        RÖGARLAR TAŞTI, DENİZDE ULAŞIM AKSADI

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından dün öğle saatlerinde İstanbul'u etkisi altına alan sağanak, sabahın ilk ışıklarına kadar etkisini sürdürdü. Bazı yerlerde rögarlar taşarken, denizde de sert esen rüzgar nedeniyle dalgalar etkili oldu. Deniz ulaşımı aksadı.

        6

        BEYKOZ’DA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

        İstanbul Beykoz’da yoğun yağış nedeni ile toprak kayması yaşandı. Toprak kayması sonucu istinat duvarı çöktü. Çöken istinat duvarı kayan toprakla beraber alt tarafta bulunan iki katlı bir evde hasara neden oldu. Tehlike altında olan ev tahliye edildi.

        7

        SİLİVRİ’DE BAZI EVLERİN ÇATISI UÇTU

        İstanbul Silivri'de şiddetini artıran rüzgar hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Akşam saatlerinde iyice şiddetlenen rüzgar, bazı binaların çatılarını uçurdu.

        8

        İZMİR’DE AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

        İzmir'in Karşıyaka ilçesinde devrilen çam ağacı bir otomobilin hasar görmesine neden oldu. Söz konusu aracın hasar görmesine neden olan ağaç, bulunduğu bahçedeki bir apartmanın da su vanasının patlamasına yol açtı.

        9

        KAR VE TİPİNİN KAPATTIĞI YOLLARI ATLARLA AŞIYORLAR

        Türkiye’nin doğusunda, kış aylarının çetin geçtiği Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars’ta hizmet veren elektrik arıza ekipleri, soğuk hava, kar yağışı ve fırtınadan etkilenen enerji nakil hatlarının buzlarını temizliyor, devrilen direkleri onarıyor. Ekipler, kar ve tipiden kapanan yolları atlarla aşıyor.

        10

        BANDIRMA’DA HEYELAN YOL KAPATTI

        Bandırma ilçesi ile Erdek ilçesini birbirine bağlayan karayolu şiddetli yağışın etkisi ile meydana gelen toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı.

        11

        EDİRNE’DE OKULLAR TATİL

        Edirne'de olumsuz hava şartları nedeniyle İpsala ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, Uzunköprü ilçesinde ise taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verilecek. Keşan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullar kar nedeniyle tatil edildi. Kar yağışının Edirne ve ilçelerinde öğle saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

        12

        ERDEK’TE SEL VE HEYELAN

        Erdek'e bağlı kırsal Turan Mahallesi'ne giden yolda aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Mahallenin ilçeye bağlantısını sağlayan yol ulaşıma kapandı. Ekipler her iki yolu trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        13

        MARMARİS'TE DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

        Muğla'nın Marmaris ilçesinde, etkili olan sağanak nedeniyle dağlardan akan çamurlu su, körfezin rengini değiştirdi.

        14

        TEKİRDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 15 CM’YE ULAŞTI

        Tekirdağ'ın Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar kalınlığı Malkara ilçe merkezinde 3, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar oldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ